Alles over  

Tembe Elephant Park

Zuid Afrika > Kwazulu-Natal > Elephant Coast > Tembe Elephant Park >Tembe Elephant Reserve is een 'Grote Vijf' Park van ca. 300 vierkante kilometer in het noorden van de Elephant Coast, op de grens met Mozambique. Het park is de verblijfplaats van de grootste olifanten in Afrika en vandaag de dag zijn er zo'n 180. Naast de Grote Vijf vindt u een variatie aan flora en fauna in het park, van de tot wel 5 meter lange giraffe tot één van de kleinste antilopes in Afrika, de Suni van maar 15 cm. Ook vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het park, vele soorten zijn volop aanwezig. Tembe is dan ook een uitstekende omgeving voor safari- en natuurliefhebbers. Het wordt wel gezegd dat het park één van de meest wilde en onbedorven parken in Zuid-Afrika is en nog het minst ontdekt door de massa's.

Het park beslaat een gebied dat voorheen De Ivoor Route genoemd werd. Eeuwenlang vormde deze route de verbinding voor ivoorhandelaren uit Mozambique en Zululand. Het gebied is lange tijd onderdeel van het 'homeland' van de Tembe stam geweest. De Tembe onderscheiden zich van het Zulu volk door een eigen taal en cultuur. Ze kenmerken zich door trots en een liefde voor hun vaderland. In 1983 sloten de Tembe een overeenkomst met de KwaZulu-Natal Wildlife Authority om uit het gebied te verhuizen dat toen aangewezen werd als natuurpark. Het gebied werd uitgeroepen tot een reservaat om de laatste vrije kuddes olifanten te beschermen en werd pas in 1991 opengesteld voor het publiek. In ruil voor hun medewerking delen de Tembe mee in de opbrengsten van het toerisme in het park en hebben ze toegang tot bepaalde gebieden voor het oogsten van natuurlijke materialen.

Wanneer u 4 nachten of langer in Tembe Elephant Park blijft, is het misschien interessant om wat van de omgeving buiten het park te bekijken. Vogelliefhebbers zouden bijvoorbeeld een bezoek kunnen brengen aan het Ndumo Game Reserve dat vlakbij Tembe ligt. Ndumo huist het grootste aantal vogels in Zuid-Afrika met zo'n 430 soorten. Kosi Meer, ca. 60 km van het park, is een prachtige plek voor bootcruises met nijlpaarden, krokodillen, haaien en een prachtige omgeving. Voor duiken en snorkelen kunt u terecht in Kosi Bay, Black Rock en Rocktail Bay.

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Provincies

Zuid Afrika!