Alles over  

Ndumo Game Reserve

Zuid Afrika > Kwazulu-Natal > Elephant Coast > Ndumo Game Reserve >Ndumo is één van Zuid-Afrika's oudste reservaten, tot beschermd gebied verklaard in de jaren 1920. Tot ongeveer de helft van de 19e eeuw kwamen hier grote aantallen wild voor, maar na 50 jaar van overbejaging was hier niet veel meer van over. In 1924 werd het reservaat opgericht, in eerste instantie om de nijlpaarden in het gebied te beschermen.
Ndumo ligt vlak naast Tembe Elephant Park, op ca. 56 km van Jozini. Vanaf het dorp Ndumo rijdt u ca. 14 km over een gravelweg, maar deze is goed berijdbaar met een gewone auto. U kunt in uw eigen auto in het park rondrijden of in een Land Rover met gids.
Het gebied is nog ongerept, bestaande uit vele riviertakken en -banken die water aangevoerd krijgen vanuit de Pongola en Usutu rivieren. Op sommige plaatsen wordt het gebied wel vergeleken met de Okavango Delta in Botswana. Aan de rand van het water groeien enorme vijgenbomen en 'fever trees' met hun gele schors.
Er komen hier geen grote kuddes wild voor maar het gebied staat bekend om de grote aantallen vogels, krokodillen en nijlpaarden. Verder vindt u hier witte en zwarte neushoorns, buffels, giraffes en verschillende antilopensoorten. Het tropische klimaat en de dikke begroeiing zorgen ervoor dat sommige diersoorten, vooral leeuwen, luipaarden en hyena's, moeilijk te spotten zijn.
Het park is geopend van april t/m september van 06.00-18.00 uur en van oktober t/m maart van 05.00-19.00 uur. Kantooruren zijn van 08.00-13.00 uur en van 14.00-16.00 uur. De entree bedraagt R30 per persoon en R35 per voertuig. Reserveringen voor het Ndumo Camp kunnen gemaakt worden via KZN Wildlife, telefoon: 033 845 1000.

Ndumo - Durban: 409 km
Ndumo - Jozini: 91 km
Ndumo Campsite

Soort: Restcamps & Campings
Beoordeling: onbekend
Ndumo Camp

Soort: Restcamps & Campings
Beoordeling: onbekend
Ndumo Wilderness Camp

Soort: Safari Lodge & Luxe Tenten
Beoordeling: onbekend

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

Ndumo Game Reserve staat bekend om het vogelleven. Een excursie met gids Sonto Tembe is een belevenis. Neem de tijd om vanuit de vogelhutten bij Nyamithi en Diphini waterplaats vogels en andere drinkende dieren te spotten.

Provincies

Zuid Afrika!