Alles over  

Mkhuze National Park

Zuid Afrika > Kwazulu-Natal > Elephant Coast > Mkhuze National Park >Het Mkhuze National Park is vooral bekend om de diversiteit aan vogels. Meer dan 400 soorten zijn opgetekend door vogelkenners. Het park heeft al enkele jaren de hoofdprijs in de wacht gesleept van de jaarlijkse nationale vogelwedstrijd. Eigenaar van het park is KZN Wildlife waar u tevens de boekingen voor de overnachtingen kunt maken.
Toegang tot Mkhuze is vanaf de N2 bij Mkuzi Dorp. Er is slechts één in- en uitgang. Aan de zuidkant grenst Mkhuze National Park in feite aan het luxe Phinda Private Game Reserve - een corridorweg scheidt de beide parken tot nu toe. Aan de oostkant wordt het park begrensd door de Umkhuze Rivier. Algemene inlichtingen kunt u krijgen bij de receptie van Mantuma Camp: 035 - 573 9004. De receptie is open van 08.00 - 16.300 uur. Toegang tot het park is van april tot september mogelijk tussen 06.00 en 18.00 uur; in de zomer tussen ochtober en maart van 05.00 -19.00 uur.
In het park vindt u eenvoudige accommodatie. Allereerst is er het restcamp Mantuma Camp met chalets, tenten en-suite, restaurant en winkeltje. Hier kunt nachtritten en wandelsafari's boeken. Bovendien bevindt zich hier een camping. Elders in het park bevinden zich twee bushlodges. Mkhuze biedt verder de mogelijkheid het KwaJobe Culturele dorp te bezoeken waar de locale stam woont en werkt. Het dorp is nabij een heilige begraafplaats gevestigd. Toeristen mogen deze begraafplaats van de hoofdmannen niet bezoeken.

Het park biedt verder 40.000 hectare afwisselend landschap. Deels zult u er de uitlopers van de Lebombo Bergen zien (eigenlijk ligt het park ingeklemd tussen een 'gat' in deze bergen), deels de invloed van de oceaan die zorgt voor vlakke stukken land met moerassen en verschillende type bebossing. Hier en daar treft u zandduinen. Op andere stukken domineert juist weer de savanne met de typische acaciabomen.
Binnen het park ligt een netwerk van zo'n 100 kilometer aan paden waar u met uw eigen auto safari kunt rijden. Er zijn diverse picknickplaatsen en enkele uitkijkplaatsen. Hoewel niet alle dieren van de Big Five aanwezig zijn, is de wildstand bijzonder goed met grote kuddes zebra's, eland, gnoe, bokken en giraffes. Daarnaast leeft zowel de zwarte als witte neushoorn in het park, heeft u kans op het luipaard en de cheetah en kunt u in de waterplaatsen krokodil en nijlpaard spotten.
Mantuma Main Camp

Soort: Restcamps & Campings
Beoordeling: ***
Umkhumbe Tented Bush Lodge

Soort: Restcamps & Campings
Beoordeling: ***
Nhlonhlela Bush Lodge

Soort: Restcamps & Campings
Beoordeling: ***

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Provincies

Zuid Afrika!