Alles over  

Kosi Bay

Zuid Afrika > Kwazulu-Natal > Elephant Coast > Kosi Bay >De 72-kilometerlange kustlijn die het Maputaland Marine Reserve vormt een aaneenschakeling van meren, moerasland, koraalriffen en beschutte stranden en maakt deze noordoostelijke hoek van KwaZulu-Natal en van Zuid-Afrika tot een tropisch paradijs met een ongeƫvenaarde schoonheid. Van het Sibaya Meer in het zuiden tot Kosi Bay in het noorden is dit gebied een bezoek waard. Het feit dat het gebied zo moeilijk bereikbaar is beperkt het aantal toeristen en zorgt ervoor dat het een exclusieve bestemming blijft met een vredige sfeer en kilometerslange stranden om van te genieten. Tussen November en Februari komen reuzeschildpadden (tot 2 meter lang en met een gewicht van 450 tot 600 kg!) hier 's nachts eieren leggen.

Het Kosi Bay nature reserve is een prachtig, nog ongerept natuurgebied in het uiterste noorden van het Greater St. Lucia Wetland Park, tegen de grens met Mozambique. Beboste zandduinen scheiden het reservaat aan de oostkant van de Indische Oceaan. In het westen grenst Kosi Bay aan het Kosi Meer, dat uitmondt in de oceaan. In de riviermond bevindt zich een koraalrif dat tevens rijk is aan flora en tropische vissen die specifiek in dit gebied voorkomen.

In het gebied bestaan nog sociale en culturele waarden die belangrijk zijn voor de lokale bevolking. De zulu vissers maken al vele jaren gebruik van de natuurlijke bronnen in het gebied. Vele soorten vissen worden gevangen d.m.v. vallen en traditioneel speervissen. De bewoners verzamelen fruit dat inheems aan het gebied is en gebruiken palmbladeren voor het maken van vlotten en huizen. Het gebied, vooral het meer en de oceaan, wordt ook benut voor culturele en religieuze activiteiten.

In Kosi Bay zelf zijn weinig faciliteiten, afgezien van 2 safari lodges en een camping. De dichtstbijzijnde supermarkt en benzinestation zijn in Kwangwanase. Van hieruit loopt een ruwe zandweg naar het reservaat. Een 4-wheel drive is niet nodig, maar de weg is niet gemakkelijk. Wanneer u echter naar het strand bij Kosi Mouth wilt is een 4-wheel drive wel nodig. Vanaf november tot januari worden er (vanuit de meeste accommodaties) schildpaddenexpedities georganiseerd.


De gate naar het reservaat is geopend van 05.00-20.00 uur van oktober t/m maart en van 06.00-20.00 uur van april t/m september. De toegangsprijs is R20 per persoon en R15 per voertuig.
Kosi Bay Camp

Soort: Restcamps & Campings
Beoordeling: onbekend

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Provincies

Zuid Afrika!