Alles over  

Sani Pass

Zuid Afrika > Kwazulu-Natal > Drakensberg - Ukhahlamba > Sani Pass >In het zuidoostelijk deel van de Drakensbergen is de Sani Pas de enige doorgang van Kwazulu- Natal naar het afgelegen bergkoninkrijk Lesotho. De kilometershoge rand van basalt, die de kern van de lange Drakensbergen vormt wordt door de Zoeloes 'muur van speren' genoemd, vanwege de steile toppen.
De onverharde weg, die de rand op een hoogte van 2874 meter passeert, klimt met tientallen haarspeldbochten naar boven waarbij de stijging op sommige stukken meer dan 50% is. Hij klimt van 1200 meter naar 2874 meter. De pas volgt de bovenloop van de Mkomazana River en vormt van oudsher de oversteek tussen de Drakensbergen en Lesotho. Een groot stuk van de weg loopt door beschermd natuurgebied. De pas is alleen begaanbaar voor vierwiel aangedreven voertuigen.
Er worden speciale dagtours georganiseerd naar en over de Sani Pas en Lesotho. De grensovergang naar Lesotho over de Sani Pas is dagelijks geopend van 8.00-16.00 uur. U kunt mee op een dagtrip over deze pas per 4 x 4. Sinds enkele jaren is de pas niet meer toegankelijk voor gewone voertuigen. U moet niet vergeten uw paspoort mee te brengen. In de dagtocht is geen lunch inbegrepen; deze is verkrijgbaar bij een restaurant dat onderweg wordt aangedaan.

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Provincies

Zuid Afrika!