Alles over  

Kamberg Nature Reserve

Zuid Afrika > Kwazulu-Natal > Drakensberg - Ukhahlamba > Kamberg Nature Reserve >Thema's: Flora, Natuur

In het centrale gedeelte van de Drakensbergen, in het Natal Drakensberg Park, ligt het Kamberg Nature Reserve. Dit natuurreservaat ligt aan de voet van de bergen en is daardoor een ideaal uitgangspunt om verschillende plaatsen in de omgeving te bezoeken.
In het gebied komen verschillende gazelles en boksoorten, gnoes en elanden voor. Verder vindt u o.a. 3 mooie picknickplaatsen in de buurt van de rivier en de foreldammen (Trout Dams), een prachtig landschap en verschillende wandelroutes. Een aantal van deze routes kunt u zelf, zonder gids, bewandelen en één van de paden is ook geschikt voor gehandicapten.
Andere mogelijke activiteiten in het gebied zijn forelvissen bij de verschillende dammen en rock art-excursies.
Zeer interessant is de begeleide wandeling door het Kamberg Nature Reserve. In het nieuwe bezoekerscentrum krijgt u een video gepresenteerd over de verdwenen bushman-cultuur. Alleen de video is al een aanrader, ook als u niet wilt gaan wandelen. Na de video wordt u door een gids meegenomen naar de nabijgelegen rotstekeningen. Daarvoor moet u wel een flinke wandeling overhebben: de tocht naar boven neemt zo'n 2,5 uur in beslag ( u kunt onderweg afkoelen onder de nevels van een lichte waterval) en zo'n 1,5 uur terug.
Vooraf reserveren is een must: 033 - 2637251.
Wanneer u een accommodatie geboekt heeft moet u zich melden bij het kantoor van de 'Camp Superintendent'. Kantooruren zijn van 08.00 - 12.30 en van 14.00 - 16.30 uur.

Vanaf de N3 neemt u, komend vanuit het noorden de afslag bij Mooi Rivier richting Rosetta. Wanneer u vanuit het zuiden komt neemt u vanaf de N3 de afslag bij Howick richting Nottingham Road. Vanuit beide richtingen neemt u bij Nottingham Road de afslag richting het Kamberg Nature Reserve. Het natuurreservaat is bereikbaar via een gedeeltelijk geasfalteerde weg.
Cleopatra Mountain Farmhouse

Soort: Boutique Guesthouse
Beoordeling: *****
Kamberg Walks & Rock Art Centr

Soort: Casino & Amusement
Prijs volwassenen: 55,00
Prijs kinderen: 32,00

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Provincies

Zuid Afrika!