Landkaart  

Drakensberg - Ukhahlamba

Zuid Afrika > Kwazulu-Natal > Drakensberg - Ukhahlamba >

Flash map.
Plaatsen in "Drakensberg - Ukhahlamba": Bergville - Cathedral Peak - Giant's Castle - Highmoor Nature Reserve - Himeville - Kamberg Nature Reserve - Sani Pass - Underberg - Winterton

Alles over

Drakensberg - UkhahlambaDe Drakensbergen bereikt u door vanaf Durban de N3 te kiezen richting Pietermaritzburg. De Drakensbergen bestaan uit drie gedeelten; de Noordelijke, de Centrale en de Zuidelijke Drakensbergen. In de Noordelijke bevinden zich het Amphitheater en de Tugela Falls. Het Amphitheater is een 8 km lange halvemaan geflankeerd door twee toppen, de Sentinel (3165 m) en de Eastern Butress (3047m). Daartussen valt de smalle Tugela Falls omlaag. Met een lengte van 948 m is dit de op een na hoogste waterval ter wereld. De Tugela River is slechts een van de vijf grote rivieren, waaronder ook de Oranjerivier, die ontspringt op de Mont-aux-Sorces (3282 m). Een groot deel van dit gebied hoort bij het 8000 ha grote Royal National Park, waar 200 vogelsoorten leven en verschillende Bosjesmantekeningen te zien zijn in de rotsen. De weg van Bergville naar Harrismith voert over mooie 2095 m hoge Oliviershoek Pass. De gemiddelde regenval in dit gebied verschilt van 1040 mm in het noord-oost gedeelte tot 1778 in de hogere delen. Daarvan valt 85% in de maanden oktober tot maart. Januari, februari en maart zijn de natste maanden. 's Ochtends is het vaak onbewolkt, kort na de middag trekken de wolken binnen en begint het te regenen. In de winter kan het hier zeer koud zijn met sneeuw in de bergen.

Het centrale gedeelte van de Drakensbergen wordt gedomineerd door het noordelijk gelegen Cathedral Peak en Giants Castle en Kamberg Nature Reserve in het zuidelijkere deel. In het Giant's Castle Nature Reserve (zuidelijk), Kamberg (zuidelijk) en Didima (nabij Cathedral Peak) zijn diverse wandelingen te maken naar grotten met San rotsschilderingen. Gemiddeld nemen deze wandelingen twee tot drie uur in beslag. Rond Rosetta zijn er verschillende winkeltjes en farms die handgemaakte producten verkopen.

De Zuidelijke Drakensbergen zijn misschien wel het ruigst van de drie gebieden. De afgelegen, kronkelige, ruige en oogverblindend mooie 'Sani Pass' is de hoogste in Zuid-Afrika; hij klimt van 1200 naar 2874 m. De pas volgt de bovenloop van de Mkomazana River en vormt van oudsher de oversteek tussen de Drakensbergen en Lesotho. Een groot stuk van de weg loopt door beschermd natuurgebied (Vergeet niet uw paspoort mee te nemen!).
Cleopatra Mountain Farmhouse

Plaats: Kamberg Nature Reserve
Soort: Boutique Guesthouse
Beoordeling: *****
Didima Camp

Plaats: Cathedral Peak
Soort: Restcamps & Campings
Beoordeling: ****
The Nest Drakensberg Mountain Resort Hotel

Plaats: Winterton
Soort: Hotel
Beoordeling: ***
Giants Castle Restcamp

Plaats: Giant's Castle
Soort: Restcamps
Beoordeling: ***
Kamberg Walks & Rock Art Centr
Plaats: Kamberg Nature Reserve
Soort: Casino & Amusement
Prijs volwassenen: 55,00
Prijs kinderen: 32,00

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Provincies

Zuid Afrika!

Interessante links