Alles over  

Magaliesburg

Zuid Afrika > Gauteng > West Rand > Magaliesburg >De Magaliesberg Mountains strekken zich 160 kilometer lang uit ten westen van Johannesburg richting Rustenburg. Voor Gautengers uit Johannesburg en Pretoria vormt dit gebied een ideale weekendstop. De Magalies Meander is een officiƫle route met winkeltjes, restaurants en galerieƫn die door de Gautengers druk wordt bezocht. In het kielzog zijn er veel guesthouses te vinden en wordt er een breed scala aan buitensporten aangeboden, zoals mountainbiken en paardrijden.
Magaliesburg is een typisch agrarisch dorp en ligt tussen Krugersdorp en Rustenburg in. De bergen vormen een natuurlijke grens tussen het koelere hoogveld in het zuiden en het warmere bushveld in het noorden. De naam van het dorp is afkomstig van Magali, de Tswana hoofdman die aan de macht was ten tijde van de komst van de blanken.
In Magaliesburg, bij Blaauwbank, eindigt de noordelijke uitloper van het Witwatersrand Goudrif. Op deze plaats is nu een goudmijn en museum gevestigd. Ten noorden van Magaliesburg strekken zich de Magaliesbergen uit en de Hartebeespoortdam, beide goed voor veel ontspannend vertier. Tot de Cradle of Humankind, net iets ten zuiden van Magaliesburg, behoren de Sterkfontein grotten en het Maropeng Bezoekerscentrum. In deze regio zijn talloze fossielen gevonden die wijzen op bewoning sinds 2,1 tot 3 miljoen. Wetenschappers gaan ervan uit dat de wieg van de mensheid hier en op andere plaatsen in Afrika heeft gestaan. Alle wereldbewoners stammen uiteindelijk af van deze bewoners.

Magaliesburg - Cradle of Humankind: 10 - 25 km
Melon Rouge

Soort: Shoppen
Prijs volwassenen: 0,00
Prijs kinderen: Onbekend
Western Cane Trading

Soort: Shoppen
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Goblin's Cove Restaurant

Soort: Onbekend
U kunt hier terecht voor: Onbekend

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

Magaliesburg is een klein plekje aan de voet van de Magaliesbergen met veel rust en een mooie natuur. Bovendien ligt Magaliesburg centraal voor een bezoek aan de Hartbeespoortdam en de Cradle of Humankind. Populair zijn de Magalies Meander, maar ook de heteluchtballonvaarten. Omdat Magaliesberg het uitgangspunt voor een bezoek aan de Magaliesbergen vormt, worden Maanhaarrand (20 kilometer noordwaarts) en Hekpoort (25 kilometer noordoostwaarts) tot het gebied Magaliesbergen gerekend. Maanhaarrand is op deze site onder Magaliesberg geplaatst.

Provincies

Zuid Afrika!