Alles over  

Cradle of Humankind World Heritage Site

Zuid Afrika > Gauteng > West Rand > Cradle of Humankind World Heritage Site >Op minder dan een uur uit het centrum van Johannesburg en Pretoria ligt aan de voet van de Magaliesburg bergen de Cradle of Humankind. Door het grote aantal gevonden fossielen - ongeveer een derde van alle ooit gevonden fossielen - is de streek tot een werelderfgoedplaats uitgeroepen. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat alle huidige wereldbewoners van een kleine groep Afrikaanse mensen afstamt. Waar precies de wieg van de mensheid in Afrika heeft gestaan, is nog niet met zekerheid vast te stellen, maar zeker is wel dat meer dan 3 miljoen jaar geleden in de Cradle of Humankind onze voorouders leefden. De streek wordt in Zuid Afrika gezien als de geboorteplaats van de mensheid.
Tot de Wieg van de Mensheid worden diverse excursies gerekend, zoals de Sterkfontein Grotten en het Maropeng Bezoekerscentrum. Maar ook op locaties zoals Kromdraai, Swartkrans, Drimolen en Haasgat zijn fossielen gevonden die te samen een beeld van het leven van mensen uit zowel het stenen- als ijzeren tijdperk geven. Het is vooral deze overweldigende hoeveelheid aan vondsten waarmee een chronologisch beeld geschetst kan worden dat tot de status van Werelderfgoed heeft geleid. De opgravingen zijn al ruim 60 jaar onafgebroken bezig.

Te bezoeken
Geopend voor het publiek zijn het Maropeng Bezoekerscentrum en de Sterkfontein-grotten. In 1936 werden in deze grotten door Dr. Robert Broom de eerste resten van een volwassen aapmens (Australopithecus africanus) gevonden. Het skelet wordt ook wel Mrs. Ples genoemd.
Daarnaast beschikken de grotten zelf over een mooie verzameling stalagmieten en stalagtieten. In totaal zijn er zes ruimtes. De grootste ruimte, hal van de olifanten, is 90 meter land en 23 meter hoog en bevat een ondergronds meer. De grotten liggen in het 20 hectare grote natuurreservaat Isaac Edwin Stegmann. Vanaf dinsdag tot en met zondag worden elk half uur toeren georganiseerd tussen 09.00 en 16.00 uur. Telefoon: 011 - 956 6342. Goede vrijdag en 1e kerstdag ook gesloten.
Het Maropeng Bezoekerscentrum ligt meer richting Magaliesberg Village, aan de D 400. Het bezoekerscentrum wordt gezien als één van de leukste musea in Zuid-Afrika omdat er voor jong en oud veel te beleven valt. Diverse opgravingen zijn te zien naast interactieve tentoonstellingen en een ondergrondse boottocht.

Maropeng Bezoekerscentrum - Sterkfontein Caves: 9 km
Sterkfontein Caves - Krugersdorp: 20 km
Maropeng Bezoekerscentrum - Magaliesberg: 15 km
Maropeng Visitor Centre

Soort: Kunst & Cultuur
Prijs volwassenen: 85,00
Prijs kinderen: 50,00
Sterkfontein Caves

Soort: Kunst & Cultuur
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Wondercave Excursion

Soort: Safari-activiteiten
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

In de Craddle of Humankind - de wieg van de mensheid - zijn honderden fossielen gevonden die duiden op een rijke menselijke geschiedenis vanaf het Stenen Tijdperk. Te bezoeken zijn de Sterkfontein Grotten en het Maropeng Bezoekerscentrum dat wordt gezien als één van de leukste musea in Zuid-Afrika omdat er voor jong en oud veel te beleven valt.

Provincies

Zuid Afrika!