Alles over  

Pretoria (Tshwane)

Zuid Afrika > Gauteng > Greater Tshwane Metro > Pretoria (Tshwane) >Pretoria staat bekend als de stad van de jacaranda's. Deze paarskleurende bomen geven de stad een fraai uiterlijk in de maanden september en oktober. Daarnaast is Pretoria de hoofdstad van Zuid-Afrika, de stad waar de Parlementsgebouwen zich bevinden en het Parlement de helft van het jaar daadwerkelijk zetelt. De andere helft van het jaar wordt er vergaderd in Kaapstad.
De centrale figuur in Pretoria is Paul Kruger die president van de Zuid Afrikaanse Republiek was van 1883-1901. Op het Kerkplein staat zijn standbeeld. Op het Kerkplein staat zijn standbeeld. Zijn woonhuis staat verderop aan de Kerkstraat en is nu een museum. Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 08.30 tot 16.00 uur. Zon- en feestdagen van 11.00 tot 16.00 uur. Gesloten: Goede Vrijdag en 1e Kerstdag. Aan de rand van de stad liggen de botanische tuinen waar planten en bomen uit heel Zuid-Afrika te zien zijn. De botanische tuin is onderdeel van de South African National Botanical Garden organisatie waartoe Kirstenbosch in Kaapstad ook behoort. U kunt de tuinen van zonsopgang tot zonsondergang bezoeken - kijkt u bij excursies voor meer informatie.
In het zuidelijke gedeelte van de stad staat het Voortrekkersmonument, een imposant massief gebouw waar verschillende belangrijke documenten worden bewaard die betrekking hebben op landaankoop uit de vorige eeuw. Daarnaast geeft het museum een overzicht van de grote trek en de bijbehorende problemen van Afrikaanse boeren. Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 16.45 uur. Zondag van 11.00 tot 16.45 uur.
Op de hoek van de Potgietersstraat en Pretoriastraat is het gevangenismuseum gevestigd met een expositie over de ontwikkelingen van het gevangeniswezen en het leven in de gevangenis met legale en illegale voorwerpen, vervaardigd door gevangenen. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 09.00 tot 15.00 uur. Zondag: 10.00 tot 15.00 uur. Maandag gesloten. Verder is natuurlijk het Vrijheidsmonument de moeite waard.

Evenals verschillende plaatsen in de Limpopo provincie heeft ook Pretoria een nieuwe naam gekregen. Om het einde van de Apartheid en de geboorte van een democratie duidelijk aan te geven is de stadsnaam officieel veranderd naar Tshwane. Volgens de City of Tshwane website was dit de naam van de zoon van een Afrikaanse Chief, die zich honderden jaren geleden in het gebied settelde. Het woord betekent ook 'we zijn hetzelfde' of 'we zijn één omdat we samen leven'.

Cullinan is een verrassend charmant dorpje waar rust en historie hand in hand gaan. Bezoek de mijn waar de grootste diamant ter wereld werd gevonden.
Andere uitstapjes: Sammy Marks Museum, Dinokeng Game Reserve en de Ndebele kunstenaars nabij KwaMhlangaKwaMhlanga.

Pretoria - Cullinan: 48 km
Pretoria - Polokwane: 250 km
Pretoria - Krugerpark: 350 km
Eagle's Rest Guesthouse

Soort: Guesthouse
Beoordeling: ***
Ambiance guesthouse

Soort: Guesthouse
Beoordeling: ***
Horseback Africa

Soort: Avontuur
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Ndebele Royal visit

Soort: Kunst & Cultuur
Prijs volwassenen: 765,00
Prijs kinderen: Onbekend
Paul Kruger House Museum

Soort: Musea
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Pretoria Nat. Botanical Garden

Soort: Botanische tuinen en natuurreservaten
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Voortrekkers Monument

Soort: Historische excursies/Monumenten
Prijs volwassenen: 35,00
Prijs kinderen: 15,00
Walking with Lions

Soort: Safari-activiteiten
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Harrie's Pancakes

Soort: Onbekend
U kunt hier terecht voor: Onbekend
Lé-Si Continental Restaurant

Soort: Internationaal
U kunt hier terecht voor: Ontbijt, Lunch, Diner
Ritrovo

Soort: Italiaans
U kunt hier terecht voor: Lunch, Diner

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

Vooral in de maanden september en oktober is Pretoria prachtig om te zien. De paarse jacaranda's staan dan in bloei. Via de N4 rijdt u gemakkelijk oostwaarts richting het Krugerpark (Witbank/Nelspruit).

Provincies

Zuid Afrika!

Interessante links