Alles over  

Dinokeng Game Reserve

Zuid Afrika > Gauteng > Greater Tshwane Metro > Dinokeng Game Reserve >Op 18 april 2007 is het nieuwe Dinokeng Game Reserve open gegaan. Het wildpark strekt zich uit aan de noord- en zuidkant van de R 537 tussen Cullinan en Hammanskraal en zal ongetwijfeld in de toekomst een belangrijke bestemming worden voor zowel dagjesmensen uit de steden als internationale toeristen. Het park is malariavrij en op slechts een uur afstand van de luchthaven in Johannesburg.
De Roodepoort Dam is opgenomen binnen het nieuwe reservaat. Op dit moment zijn het vooral antelopes, zebra's, giraffes en ander kleiner wild dat rondgraast op 13.000 hectare, maar de komende jaren zal het park verder uitgebouwd worden tot 48.000 hectare en tot een Big Five Game Reserve.
Het project is geïnitieerd door de provincie om toerisme naar de regio te trekken en daarmee werkgelegenheid te scheppen. Het land wordt ingebracht door zowel locale boeren als locale stamgemeenschappen. De natuur bestaat vooral uit bosveld dat zich uitstekend leent voor wildbeheer. De verwachting is dat Dinokeng rond 2011 geheel zal zijn samengevoegd en als totaal wildpark dient. Nu is het al mogelijk om op 13.000 hectare safari te rijden. De toegang tot het park vindt u aan de R 537.
De naam Dinokeng betekent plaats van rivieren - een verwijzing naar het stroomgebied van de Olifantsrivier en Limpoporivier waar het nieuw gevormde park in ligt. Bovendien ligt de Roodeplaat Dam binnen de grenzen van het park, een belangrijke watervoorziening voor de streek.

Combineer een bezoek aan Dinokeng met een uitstapje naar Cullinan of ga op bezoek bij de Ndebele.

Pretoria - Dinokeng: 75 km

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

Dinokeng Game Reserve zal in de toekomst uitgroeien tot een belangrijk Game Reserve. In 2009 kunt u het beste ofwel accommodatie boeken bij één van de lodges in de omgeving of een dagtochtje maken via de officiële toegangsgate aan de R 537.

Provincies

Zuid Afrika!