Alles over  

Johannesburg/Sophiatown

Zuid Afrika > Gauteng > Greater Johannesburg Metro > Johannesburg/Sophiatown >Sophiatown in het noordwesten van Johannesburg en ten westen van Melville is de township die het meest met kunst & cultuur wordt geassocieerd. Sinds de stichting van de township in 1899 heeft de wijk bewoners van alle kleur en ras aangetrokken. Vooral in de jaren tussen 1930 en 1950 werd Sophiatown een symbool van samenlevende rassen, zoals dat gebeurde met Six District in Kaapstad.
De druk van de Apartheid werd in de jaren '50 steeds sterker voelbaar. In februari 1950 werd door de regering de zogenaamde Group Areas Act aangenomen die gebood dat elke groep in zijn eigen wijk woonde. Op 9 februari 1955 begonnen in Sophiatown de eerste brute verplaatsingen. Mensen werden zonder pardon uit hun huizen gezet en overgebracht naar een wijk of township van hun kleur. In totaal zijn 65.000 mensen verplaatst.
Sophiatown werd tot blank gebied verklaard. In 1963 werden alle huizen met bulldozers vernietigd. Alleen de Anglicaanse kerk van de Anglicaanse priester Trevor Huddleston bleef staan. Huddleston vertrok naar Engeland waar hij de Anti Apartheidsstrijd leidde en in 1998 overleed. Nadat de hele wijk was vernietigd, is een nieuwe blanke wijk op de puinhopen verrezen die de naam Triomf kreeg. Sinds 2006 heeft de wijk echter haar oude naam weer terug en is Sophiatown weer levendig zoals altijd.
Sophiatown Heritage Experience

Soort: Kunst & Cultuur
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Provincies

Zuid Afrika!