Landkaart  

Northern Free State

Zuid Afrika > Free State > Northern Free State >

Flash map.
Plaatsen in "Northern Free State": Kroonstad - Parys - Vaalriver

Alles over

Northern Free StateDe Vaalrivier vormt de levensader van de Northern Free State, de meest noordoostelijke streek van de provincie Vrijstaat (Freestate). De rivier vormt de natuurlijke grens tussen Mpumalanga en Vrijstaat en levert het water voor de Vaal Dam, een 300 km2 grote dam nabij het dorpje Oranjeville. Het is niet moeilijk te raden dat dit dorp zijn naam ontleend aan de Prins van Oranje. In de tijd dat Oranjeville werd gesticht (rond 1830) waren het de Voortrekkers die Vrijstaat tot hun nieuwe staat uitriepen en haar Oranje Vrijstaat noemden.
De grootste stad binnen deze regio vormt Kroonstad terwijl Sasolburg, zoals Secunda in Mpumalanga, een thuisbasis vormt voor Sasol. In dit dorp staat een olieraffinaderij waar steenkool in olie wordt omgezet. Er zijn slechts twee van deze raffinaderijen; de tweede staat in Secunda.
Minder bekend is het dorpje Parys waar watersporters uit Gauteng echter graag hun weekenden doorbrengen. Het meest bijzondere aan de streek is eigenlijk het Vredefort Dome, een enorme krater nabij Parys. De krater heeft een diameter van meer dan 200 km en is ontstaan door een meteorietinslag. Hoewel de inslag enorm geweest moet zijn, heeft het natuurgeweld voor een mooie erfenis gezorgd: de meteorietinslag heeft geleid tot jet ontstaan van rijke goudaders!
Art Lovers
Plaats: Parys
Soort: Kunst & Cultuur
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Bessenfarm & Theehuis Bon-Af
Plaats: Parys
Soort: Boerderij & Country Life
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Original Art Gallery
Plaats: Parys
Soort: Shoppen
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Provincies

Zuid Afrika!

Interessante links