Alles over  

Verkykerskop

Zuid Afrika > Free State > Eastern Highlands Region > Verkykerskop >Thema's: Duurzaam, Leuke dorpjes, Meet the locals

Verkykerskop is zo'n plaatsje dat je verrast. Gelegen in het puntje van het noordoostelijk deel van Freestate is het dorpje een aantal jaar geleden nieuw leven ingeblazen door een echtpaar uit Johannesburg dat besloot een ander - meer duurzaam - leven te gaan leiden. Op een dag in 2000 reden Matt Hoffman en Beth Hillary door het dorp op zoek naar sigaretten. Toen ze vertrokken, waren ze eigenaar van het hele dorp.
Verkykerskop is opgezet met het idee zelfvoorzienend te zijn op een ecologisch verantwoorde manier. In een aantal jaar is het voormalige boerendorp omgetoverd tot een plekje waar mensen duurzaam leven met een stevige aantrekkingskracht op bezoekers.
Op dit moment heeft Verkykerskop nog de afmeting van het boerenplekje van weleer. De bestaande gebouwen zijn gerestaureerd. Zo is het voormalige politiebureau gemoderniseerd, is het oude eenmanskooltjie (1 mans schooltje) omgetoverd tot een cottage en is de grote Edwardiaanse boerenhoeve omgebouwd tot een guesthouse met winkel en restaurant.
Nieuwe huizen worden gepland waarbij duurzaamheid het toverwoord is. Elk huis moet grotendeels zelf in zijn energiebehoefte kunnen voorzien. Eco-architecten hebben daar een heel plan voor gemaakt.

Verkykerskop is de laatste jaren redelijk bekend geworden binnen Zuid-Afrika. Er worden vaak concerten georganiseerd en reizigers die vanaf Johannesburg naar Durban reizen, komen er vanuit Harrismith vaak even voor omgereden. In het dorp zelf heerst een relaxte sfeer, gecreeerd door mensen die hun jachtige stadsbestaan hebben ingeruild voor het rustieke platteland.

Verkykerskop ligt niet ver van de Battlefield route in Natal. Deze kan bereikt worden via Harrismith (50 km) of via Newcastle.

Verkykerskop - Johannesburg/City Centre: 250
Verkykerskop - Durban Centraal: 333
Verkykerskop - Harrismith: 45

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

Het leven in Verkykerskop is voor veel reizigers een grote verrassing. In dit voormalige boerengehucht slaat duurzaamheid de klok.

Provincies

Zuid Afrika!