Alles over  

Harrismith

Zuid Afrika > Free State > Eastern Highlands Region > Harrismith >Harrismith is een van de vijf wol producerende districten in Zuidelijk Afrika. Het is gesticht in 1849 en vernoemd naar de Britse Gouverneur, Sir Harry Smith. De eerste locatie van Harrismith bleek niet voldoende water te hebben dus is heel Harrismith verhuisd naar zijn huidige locatie in Januari 1850. De Drakensbergen en Maluti bergen vormen een prachtige achtergrond voor deze charmante stad die bekend staat om zijn algehele netheid en vriendelijke inwoners.

Tijdens de diamantentoeloop werd Harrismith een vaste stop op de Natal transport route en kwamen de hotels, winkels en publieke gebouwen op als paddestoelen uit de grond. In 1892 opende de spoorweg van Natal naar Harismith maar door een politieke touwtrekkerij stond dit vervolgens weer een paar jaar stil.
Gedurene de Anglo-Boerenoorlog sprak een Majoor laagdunkend "van dat kleine platte bergje van jullie" (2394 m) waarop hij werd uitgedaagd om de top in minder dan een uur te bereiken. Dit lukte hem met gemak en sindsdien is het een jaarlijkse cross country marathon met wisselbeker!

Fossielen zijn er in Harrismith ook. In de tuin van Debora Retief,naast het gemeentehuis, ligt een 250 miljoen jaar oude, 33 meter lange versteende boom.
Nog jong, maar wel heel belangrijk is de nabijgelegen Sterkfontein Dam. Dit stuwmeer is de 3e grootste watervoorziening van Zuid Afrika. De dam is bijzonder omdat het water omhoog wordt gepompt naar het talud in KwaZulu Natal. Tegenwoordig komt het meeste water vanuit de hooglanden van Lesotho en de Drakensbergen, maar voodat dit Highlands waterscheme-project' was voltooid, vormde de Sterkfontein Dam een vitale waterbron voor de provincie Gauteng.

In deze omgeving kunt u diverse openluchtsporten zoals wandelen, fietsen, klimmen, golfen alsook watersporten beoefenen. De botanische tuin met inheemse en wilde bloemen is een bezoek waard. Leuke dagtochten vanuit Harrismith vormen een bezoek aan het Royal Natal Park, de basis van de Drakensberg Sentinel, Golden Gate National Park, het culturele dorp Basotho en de slagvelden van de Anglo-Boerenoorlog (Battlefieldsroute).

Voor meer informatie kunt u kontakt opnemen met het plaatselijke Tourisme kantoor op
058 303 7677 of Victoria@efstatetourism.co.za

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Provincies

Zuid Afrika!