Alles over  

Ficksburg

Zuid Afrika > Free State > Eastern Highlands Region > Ficksburg >Met de Imperani bergen van Lesotho op de achtergrond is Ficksburg vooral in de lente mooi. De bloesem van de kersenboomgaarden kleurt de omgeving roze en wit, terwijl in november de pluk begint. In november vindt in het dorp een kersenfestival plaats met ondermeer een markt met locale producten, een paardenmarkt en een kersenparade. De kersenteelt is geïntroduceerd door een Duitse zendeling rond 1900. Op enkele farms zijn trekkertochten mogelijk of kunt u uw eigen kersen plukken.
De ligging van Ficksburg is ook plezierig omdat het aan de oevers van de Caledon Rivier is gesitueerd. Het dorp dat in 1867 is gesticht beschikt verder over een aantal mooie zandstenen huizen en een zandstenen molen, net buiten Ficksburg. Misschien wel het mooiste zandstenen gebouw is de Nederduits Gereformeerde kerk dat als monument is gebouwd voor de Boeren die tijdens de Boerenoorlog zijn overleden. De kerk is opgeleverd in 1907. Het dorp is rijk aan een aantal ambachtelijke zandsteenbewerkers - een ambacht dat helaas langzaam aan verdwijnt.

Ficksburg is een grensplaats met Lesotho. Via de A 25 kunt u ondermeer makkelijk naar de Katse Dam rijden die dient als electriciteitsopwekker voor een belangrijk deel van Zuid-Afrika.

Ficksburg - Katse Dam: 130 km
Ficksburg - Clarens: 89 km

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

Bezoek het Kersenfestival in Ficksburg tijdens de 3e week van november. In 2008 is het festival van 20 - 22 november. Ook bijzonder: maak een daguitstapje naar Lesotho en bezoek Katse Dam waar het grootste waterproject van Lesotho is gevestigd.

Provincies

Zuid Afrika!