Alles over  

Bethlehem

Zuid Afrika > Free State > Eastern Highlands Region > Bethlehem >De vruchtbare dalen van de Maluti Mountains inspireerde de boeren die er met het televen van tarwe begonnen, om deze nieuwe plaats Bethlehem te noemen. De naam is afkomstig van Beit Leche, Hebreeuws voor huis van brood. De naam is nog steeds toepasselijk. Bethlehem vormt het commerciƫle centrum van de regio en is tevens hoofdkantoor van het Tarwe- onderzoekscentrum van Zuid Afrika. Met water uit d e Gerrand-, Athlone- en Saulspoort Dam produceert Bethlehem dan ook 65 % van Zuid Africa's Tarwe oogst. Behalve tarwe groeien asperges, gele perziken en appels hier ook goed!
8 km buiten Bethlehem ligt een indrukwekkende berg opgestapelde stenen die van grote betekenis is voor de Sotho (deel van de bevolking van Lesotho). Op weg naar hun werk bij de Witwatersrand goud mijnen legden de arbeiders een steen op de stapel en verzochten hiermee hun voorvaderen om bescherming tegen ongelukken in de mijn. Op de terugweg legden ze wederom een steen op de stapel om hun voorvaderen te bedanken voor een veilige reis!
Veel gebouwen in Bethlehem zijn goede voorbeelden van Zandsteen Architektuur en als dusdanig verklaard tot Nationale monumenten.
Leuk om te doen in Bethlehem is een bezoek aan het Nazareth Mission Church Museum (in Muller str. Naast het gemeentehuis) De geschiedenis van deze drukke stad is goed gedocumenteerd in deze nobele kerk waar vol trots de plaatselijke klederdracht, naaldwerk, meubels, paarde wagens, boerderij implementen en een oude stoom locomotief gehuisvest is.
Athlone Castel is een restaurant wat een replica is van de Union Castle liner waar nog veel van de originele details kunen worden terug gevonden.
In Pretoriuskloof Nature Reserve kunt u langs oevers van de Jordan River heerlijk wandelen onder wilgen bomen met uitzicht torenhoge rotswanden. Het reservaat rekent vele plaatselijke antilopen soorten tot zijn inwoners.
Wolhuterskope Game en Nature Reserve is een prettig reservaat met grote open vlaktes en een overvloedige wildstand. Als u de 2-daagse Wolhuterskop wandeltocht (19 km) wilt lopen moet u dit vooraf bespreken. Tel. 012 - 346 3550.
Voor meer informatie kunt u kontakt opnemen met het plaatselijke Toerisme kantoor op
058 303 5732 . Email info@betlehem.org.za

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Provincies

Zuid Afrika!