Alles over  

Mountain Zebra National Park

Zuid Afrika > Eastern Cape > Karoo Hartland > Mountain Zebra National Park >Het Mountain Zebra Park staat bekend om de aanwezigheid van de Kaapse Bergzebra. De strepen van dit type zebra staan dichter bij elkaar dan bij de Burchell's Zebra die in de meeste andere parken voorkomt. Verder treft u hier hartebeest, eland en springbok. De natuur van het park is overigens ook zeer de moeite waard: Veelal heuvelachtig met hier en daar diepe ravijnen en een begroeiing van dik fynbos ziet het park er mooi uit. De vegetatie varieert van dicht struikgewas in de dalen tot zure grassen op het plateau en de hoge berghellingen. Op de achtergrond domineert de Bankberg (2012 m) waar in de winter nog wel eens sneeuw op de toppen valt. Vanaf een 42 km lange rondweg door het park kunt u het wild observeren.
Het Mountain Zebra National Park ligt slechts 12 kilometer verwijderd van Cradock, richting Graaff Reinet. Ook voor de locale bevolking biedt het park goede faciliteiten, zoals een conferentiecentrum dat vastzit aan het Doornhoek Guesthouse. Deze voormalige boerderij is omgebouwd tot een self-catering guesthouse en staat op een aantal kilometer afstand van het restcamp.
In het restcamp bevinden zich chalets, een receptie, restaurant, zwembad (niet bestemd voor dagjesmensen), een winkel en een tankstation met benzine en diesel. Dagjesmensen kunnen wel gebruik maken van de braaifaciliteiten.

De kaapse Bergzebra
Voor het behoud van de Kaapse Berzebra is de totstandkoming van het park in 1937 van essentieel belang geweest. Rondom Cradock waren nog circa 6 zebra's over van de enorme troepen die in de eeuwen ervoor het land doorkruisten. Toch lukte het in beginjaren nog niet om meer aantallen te krijgen. In 1950 is daarom een troep van 11 zebra's uit een privé-collectie uitgezet in het park. Momenteel leven circa 300 zebra's in het park. De dieren zijn met een maximum hoogte van 1.45 meter aanmerkelijk kleiner dan bijvoorbeeld de Burchell Zebra die wijdverspreid is door Afrika.

U kunt in het park - dat beheerd wordt door South African National Parks Board - diverse routes met eigen auto rijden.Het beste is bij de receptie een kaartje te halen, vooral omdat de meeste routes één-richtingsverkeer zijn. Daarnaast vindt u enkele wandelroutes (korte, maar ook een lange 3-daagse tocht) en picknickplaatsen. Tenslotte is het ook mogelijk rotstekeningen te bezoeken. U kunt voor informatie en een vergunning terecht bij de receptie. Bij dezelfde receptie kunt u ook dag- of avondritten per jeep bespreken. De toegangstijden van 1 oktober t/m 31 maart liggen tussen 07.00 en 19.00 uur. In de winter van 1 april t/m 30 september is de toegang tussen 07.00 en 18.00 uur.
Mountain Zebra Restcamp

Soort: Restcamps & Campings
Beoordeling: ***

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Provincies

Zuid Afrika!