Alles over  

Stormsrivier, ec

Zuid Afrika > Eastern Cape > Gardenroute-E & Baviaanskloof > Stormsrivier, ec >Thema's: Natuur

Adrenaline junkies komen helemaal aan hun trekken in Stormsrivier waar het regenwoud en de oceaan elkaar ontmoeten. Het dorp ligt tussen de N2 en het nationale park Tsitisikamma in en vormt daarmee een uitstekende vertrekplaats voor allerlei excursies zowel in het regenwoud als via de rivier naar de riviermond binnen het Tsitsikamma park. In dit imposante natuurschoon is het mogelijk om de hoogste bungyjump van de wereld te maken (216 meter), op een grote autoband dwars door prachtige kloven over de rivier te tuben of vastgegespt aan een kabel langs de boomtoppen te zoeven van boom naar boom. De laatste twee genoemde excursies vertrekken vanuit het dorp Stormsrivier zelf. Voor de bungyjump moet u vanaf Stormsrivier de N2 oprijden richting Plettenberg tot u bij de brug bent die over een grote kloof hangt. Ook voor de mensen die niet direct staan te popelen om een bungyjump te maken, is het absoluut de moeite waard om te stoppen bij de brug over de Stormsrivier en een kijkje te nemen. Eventueel kunt u meegaan met een georganiseerde wandeltocht over de brug. De uitzichten zijn fantastisch!

Storms River & Tsitsikamma
Storms River wordt nog wel tot de Tuinroute gerekend, maar ligt eigenlijk in de Eastern Cape provincie, evenals het nabijgelegen Tsitsikamma park. Het Tsitsikamma National Park is het eerste kustpark van Zuid-Afrika, en het strekt zich bijna 80 kilometer uit langs de Indische Oceaan. Door de hoge regenval is het park dicht begroeid met bomen. De steile rotswanden geven het een ruig karakter. Bij de monding van de Stormrivier is een hangbrug over de kolkende golven gespannen. Vanuit het bezoekerscentrum zijn een aantal korte en langere wandelingen te maken zoals de 1-kilometer lange Lourie route, de 3-km lange Otterroute en de 3,7 km lange watervalroute. Een korte wandeling leidt verder via een hangbrug over de kloof van Storms River. Net achter het restaurant in het park is het ook mogelijk een onderwaterroute te maken met duikuitrusting. Vooral in de zomer is dit een leuke bezigheid, in andere jaargetijden is het water vaak behoorlijk ruw.

Bloukrans Bridge Walking Tour
Spannnend is het bekijken van de hoogste en langste brug in Afrika, de Bloukrans Bridge Walking Tour, de op 2 na hoogste brug in de wereld en de grootste enkel gespannen boogbrug ter wereld.
U leert ondermeer over de ongelooflijke technische aspecten van het bouwen van deze brug en wandelt over een spectaculaire en speciaal ontworpen catwalk naar het hoogste punt van de brug waar u uitkijkt over de kloof naar de bergen en de zee in de verte. Goed geïnformeerde gidsen laten u kennismaken met de betovering van deze speciale plek. De perfecte manier om een "live bungy show" van dichtbij te zien en een ideaal alternatief voor het springen zelf!
Veilige parkeergelegenheid, restaurant, bar, picknicktafels, souvenirwinkel, openbare toiletten en creditcardfaciliteiten zijn aanwezig. Het kantoor is toegankelijk voor rolstoelen. Dagelijks geopend van 9 tot 5 en begeleide tours op aanvraag.

Zeilen door het regenwoud
Stel u het Tsitsikamma Bos voor...30 meter hoger. Een nieuwe wereld ontvouwt zich als u via 10 kabelbanen van platform naar platform zwiert, hoog in de enorme bomen. Vanaf de platforms heeft u een ongelofelijk uitzicht over deze nieuwe wereld. Ontspan een paar minuten terwijl de gids de ecologie van het bos uitlegt, de geschiedenis van Tsitsikamma vertelt en over de aanwezige dieren en vogels praat. Knysna Loeries en zelfs de zeldzame Narina Trogon worden regelmatig gezien. Na ca. 3 uur verlaat u het bos… nadat u natuurlijk de reis van uw leven heeft gehad.
De Canopy Tour gaat vanaf 07.00 tot 15.30 elk half uur in het hoogseizoen en in het laagseizoen van 08.00 tot 15.30 elke 30 minuten. Kinderen vanaf 7 jaar, oppas aanwezig. Niet geschikt voor zwangere vrouwen, maximum gewicht 120 kilo. Georganiseerd door Stormsriver Adventures, telefoon: +27(0)42 2811 836.

Woodcutters Journey
Ook leuk is de Woodcutters Journey. U reist in een speciaal ontworpen voertuig naar de oude Stormsriver pas door het magnifieke Tsitsikamma Bos. Uw gids neemt u mee op een magische tour met wel 100 verschillende boomsoorten en de flora en fauna van ééñ van de meest ongerepte en gevoelige gebieden ter wereld. Geniet van een picknick lunch of high tea op de picknickplaats onder de bomen naast de Storms Rivier. Ontdek de natuur op zijn puurst. Dagelijks tussen 08.30 en 14.30, Teatime Tours - 11.30 en een lunchtime Tour. Minimaal 6 mensen per tour, onder voorwaarde van beschikbaarheid. Geschikt voor alle leeftijden.

Stormsrivier - Tsitsikamma National Park: 25 km
Stormsrivier - Addo: 250 km
Stormsrivier - Plettenberg: 60 km
Stormsrivier - East Londen: 500 km
Stormsrivier - Port Elizabeth: 195 km

De openingstijden tot het park zijn van 06.00 tot 21.30
Storms River Guest Lodge

Soort: B&B
Beoordeling: ***
Stormsriver Adventures

Soort: Avontuur
Prijs volwassenen: 450,00
Prijs kinderen: 450,00
Fynboshoek Cheese Farm

Soort: Lokaal
U kunt hier terecht voor: Lunch

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

Het regenwoud rondom Stormsrivier leent zich uitstekend voor allerlei avontuurlijke uitjes zoals abseilen, in een binnenband de rivier afzakken of lange wandeltochten.

Provincies

Zuid Afrika!