Alles over  

Steytlerville

Zuid Afrika > Eastern Cape > Gardenroute-E & Baviaanskloof > Steytlerville >Steytlerville ligt in de Grote Karoo: een landschap van semi-woestijn, verre vlaktes en hier een daar een Koppie (heuveltje).
In de Grote Karoo kun je jezelf vaak de vraag stellen hoe en waar mensen van leven. Desalniettemin hebben mensen eeuwenlang hun geluk in deze droge oorden beproefd. Voor Steytlerville begint de geschiedenis in 1876 - het jaar waarin dominee Al Steytler een Nederlands gereformeerde gemeente stichtte op de boerderij Doorspoort. Langzaam begon zich een dorp te vormen dat mettertijd de naam Steytlerville kreeg. Vandaag voelt het dorp als een weldadige haven binnen het trage en uitgestrekte landschap. Een bijzonder dorp ook; monumentenkenners uit Nederland hebben Steytlerville het best bewaarde monument van Zuid-Afrika genoemd. U moet zich daar geen mooi gerestaureerde Kaaps-Hollandse huizen bij voorstellen. Wel kunt u denken aan beelden uit televisieseries als 'huis op de prairie': Victoriaans aandoende Karoo-stijl huizen -- met veel hout, een stoep (veranda) en hoge kamers om de warmte leefbaar te houden. Het dorp heeft brede straten (alleen de hoofdstraat is geasfalteerd) en straalt diepe rust uit. De straten moesten zo breed zijn omdat de ossewagens hierin moesten kunnen keren.
Vooruitgang is er echter ook: u kunt pinnen en tanken. Economisch gezien, leunen dorp en omgeving zwaar op de productie van mohair en aloë. In het dichtbij gelegen Wolwefontein kunt u een Aloë tuin bezoeken op de farm Pinelands. De farm dateert uit 1820. Telefoon: 049 - 838 0042 (Lindsay Watson) of 082 - 7443 290.
Handige telefoonnummers:
Toeristeninformatie: 044 - 923 1702
Ambulance: 10177 of 049 - 8350145
Politie: 10111 of 049 - 8350004

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Provincies

Zuid Afrika!