Alles over  

Patensie

Zuid Afrika > Eastern Cape > Gardenroute-E & Baviaanskloof > Patensie >De naam Patensie vindt zijn herkomst in de Hottentot taal en betekent, ligplek van de koeien.

Patensie is ontstaan in 1858 toen de boerderij ofwel 'Plaas' werd onderverdeeld en tot 'gemeente' verklaard. De ontwikkeling van Patensie verliep in eerste instantie wat moeizaam omdat alles in prive eigendom was van David Keyser Jnr . Met de komst van het spoor in 1914 en de verbeteringen van de toegangswegen, en de bouw van de Kouga dam in de zestiger jaren, verliep de groei van Patensie een stuk sneller door mogelijkeden in de agrikultuur. Patensie wordt nu ook wel de voorraadkast van de Oostkaap provincie genoemd omdat in deze vruchtbare vallei behalve citrus en tabak ook chigorij en vele groenten goed gedijen.

Patensie is de laatste stop voordat u het Baviaanskloof Wilderness gebied binnengaat. De Majestueuze 'Cockscomb' bergen waken over dit kleine dorp waar Citrus de belangrijkste bron van inkomsten is. Patensie heeft zich in de afgelopen tijd ontwikkeld tot een populaire vakantie bestemming voor natuurliefhebbers en buitenmensen.


Voor meer informatie kunt u kontakt opnemen met het plaatselijke Tourisme kantoor in Tolbos country house +27 (0)42 284 0487.
Tia Ghee Tented Camp

Soort: Safari Lodge & Luxe Tenten
Beoordeling: **
Nikalandershoek Guest Farm

Soort: Guest Farm
Beoordeling: onbekend

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Provincies

Zuid Afrika!