Excursie

Walter Sisulu Botanical Garden

Zuid Afrika > Gauteng > West Rand > Roodepoort > Walter Sisulu Botanical GardenTegen de achtergrond van de Witpoortjie Waterval aan de rand van het Roodekransrif ligt de Botanische Tuin Walter Sisulu. De tuin behoort tot de South African National Botanical Gardens waartoe ook Kirstenbosch behoort. Walter Sisulu bestaat uit ruim 300 hectare met zogenaamd hoogland grasveld, waar gras en savanne zich afwisselen, en dikke vegetatie langs de stroompjes water.
De tuin is vooral trots op het majestueuze arendspaar dat hoog boven de waterval nestelt. Daarnaast komen 220 andere vogelsoorten voor, evenals enkele antelopes en de jakhals.
De tuin is sinds de jaren '80 een officiƫle Botanische Tuin maar is voor de bewoners in de omgeving al sinds 1900 een geliefde ontspanningsplaats. Door het reservaat lopen diverse wandelpaden. Bordjes geven informatie, maar het is ook mogelijk om een wandeltocht onder begeleiding van een gids te maken. De tuin is dagelijks open tussen 08.00 en 18.00 uur. Na 17.00 uur worden geen nieuwe bezoekers meer toegelaten. Er worden diverse evenementen gehouden in de tuin. In het restaurant kunt u zowel koffie drinken als lunchen. Ook is het mogelijk om picknickmandjes te bestellen.

Vanaf Johannesburg kunt u het beste de N1 als uitgangspunt nemen. Komend vanaf het zuiden neemt u de N1 noordwaarts. Komend vanaf Sandton/Randburg neemt u de N1 zuidwaarts. Deze routebeschrijving gaat ervan uit dat u van het zuiden komt. Op de N1 noordwaarts neemt u de Gordon Road afslag. Ga links bij het stoplicht. Bij het volgende stoplicht gaat u direct rechts de M47 (Hendrik Potgieter Road) op. U rijdt nu richting Krugersdorp noord. Na 11,5 km gaat u links Doreen Road op. U ziet een Caltex garage aan uw linkerzijde. Bij de volgende stoplichten gaat u recht Malcolm Street in. Blijf de weg nu 2,6 kilometer volgen tot u bij de Botanische Tuin uitkomt.

Startplaats:Roodepoort
Adres:Malcolm Road, Poortview
Plaats:Roodepoort
Telefoon:+27 (0) 11 958 1750
Website:www.sanbi.org


Direct boeken?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Gewenste datum:
Gewenst tijdstip:
Locatie:
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de excursie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief: