Excursie

Vilakazi Street

Zuid Afrika > Gauteng > Greater Johannesburg Metro > Johannesburg/Soweto > Vilakazi StreetVilakazi Street is de meest bekende straat van Soweto waar zowel Mandela als Desmond Tutu hebben gewoond. Het huis van Mandela, dat nog dezelfde sfeer uitstraalt van begin jaren '60, is te bezoeken. Het huis van Tutu staat aan de andere kant van de straat, maar hier is de familie nog steeds woonachtig. Het huis is daarom niet open voor publiek.
In Vilakazi Street staat ook de bekende Orlando West High School die in 1976 wereldberoemd werd na de protestmarsen van haar scholieren waarbij tientallen scholieren zijn gedood.
Vilakazi Street is na 1993 beslist uitgegroeid tot de hoop van Zuid-Afrika. De vibe in de straat vertegenwoordigt de hoop op een beter leven van miljoenen benadeelden. Want waar in de jaren voor 1993 Vilakazi Street het hart van de oproer klopte, biedt de straat nu juist de belofte van goed leven. Restaurants, winkels en plaatselijke kunstenaars hebben er een levendige straat van gemaakt. In de straat zijn diverse guesthouses en B&B's gevestigd.

Volg de M1 naar Soweto en houdt binnen Soweto de bordjes Vilakazi Street/Hector Pieterson Memorial aan.

Startplaats:Johannesburg/Soweto
Adres:Vilakazi Street
Plaats:Johannesburg/Soweto
Telefoon:+27 (0)860 333 999
Fax:+27 (0)11 945 3111
E-mail adres:info@sowetotourism.com
Website:www.soweto.co.za


Direct boeken?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Gewenste datum:
Gewenst tijdstip:
Locatie:
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de excursie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

Highlights

Ooit de straat waar het hart van de opstand tegen Apartheid klopt, nu de meest levendige straat van Soweto met restaurants, musea en locale kunstenaars. Vilakazi Street belichaamt de vooruitgang van Zuid Afrika.