Excursie

The slave lodge

Zuid Afrika > Western Cape > Greater Cape Town > Kaapstad/City Centre > The slave lodgeDe slavelodge is in 1679 gebouwd voor de Dutch East India Company om de eigen slaven onderdak te geven. Het bedrijf was de grootste eigenaar van slaven in de Kaap. Ze haalde de slaven vooral uit voormalig Indiƫ en Maleisiƫ om te werken als ambachtsman. Een deel van de slaven werd aan andere eigenaren verkocht. Dat gebeurde rond de boom voor het museum. De slaven die niet verkocht werden, bleven wonen in de slavenlodge.
Het aantal slaven groeide gestaat gedurende de jaren. In de jaren '70 van de 17e eeuw woonden bijna 1.000 slaven in de lodge. Een enkele slaaf lukte het om in de loop van de 17e eeuw een stuk grond te verkrijgen om er als vrij man te leven. Louis van Bengal verkreeg bijvoorbeeld in 1672 zijn vrijheid en kreeg land toegewezen in de Jonkershoek Vallei in Stellenbosch. De meeste slaven waren echter slecht af. Er zijn verhalen bekend - ondermeer te lezen op het prachtige wijnlandgoed Vergelegen - waarin moeders en kinderen zonder scrupules uit elkaar gehaald werden om doorverkocht te worden.
Na de overname door de Britten in 1810 werd het gebouw een gerechtshof en bleef dit van 1810 tot 1914. Van 1914 to 1966 was het gebouw een overheidskantoor en vanaf 1966 is het gebouw een museum.
In het museum was er veel aandacht voor de Europese geschiedenis met tentoonstellingen over de Romeinen en Grieken. Na de Apartheidsjaren werd dit niet meer als relevant gezien en in 1998 is het museum omgedoopt tot Slave Lodge met tentoonstellingen van voorwerpen uit de gehele wereld, maar vooral nadruk op de Kaapse geschiedenis.

(openingstijden; maandag tot en met vrijdag van 10,00 uur tot 16,30 uur, zaterdag van 09,00 uur tot 13,00 uur, zondag gesloten)

Startplaats:Kaapstad/City Centre
Adres:Adderley Street
Plaats:Kaapstad/City Centre
Telefoon:021 - 460 82 00
E-mail adres:info@iziko.org.za
Website:www.iziko.org.za/museums/slave-lodge
Prijs volwassenen:7,00
Prijs kinderen:2,00


Direct boeken?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Gewenste datum:
Gewenst tijdstip:
Locatie:
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de excursie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!


Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief: