Excursie

Sterkfontein Caves

Zuid Afrika > Gauteng > West Rand > Cradle of Humankind World Heritage Site > Sterkfontein CavesDe grotten van Sterkfontein maken deel uit van de Cradle of Humandkind. De streek is uitgeroepen tot werelderfgoedplaats vanwege het grote aantal gevonden fossielen waaruit blijkt dat alle huidige wereldbewoners van een kleine groep Afrikaanse mensen afstamt. In de grotten is door de Universiteit van Witwatersrand - die tevens eigenaar is van de grotten - de laatste 60 jaar intensief archeologisch onderzoek gedaan. In de grotten is ondermeer een bijna compleet skelet van een 2,1 miljoen oude dame gevonden die in de volksmond bekend staat als Mrs. Ples.

Bezoekersinformatie
Een deel van de grotten is opengesteld voor bezoek. De toer begint bovengronds en neemt u mee de grotten. U ziet ondermeer het 4 miljoen jaar oude gesteente, gereedschap dat zeker 2 miljoen jaar maar ook de prachtige stalagmieten en stalagtieten die de grotten rijk zijn. De toeren vertrekken elk half uur en duren een uur. De grotten zijn dagelijks geopend van 09.00 tot 17.00 uur. De laatste toer vertrekt om 16.00 uur.

Vanuit Pretoria of Johannesburg rijdt u richting Krugersdorp. Als u vanaf Pretoria komt zult u via de N14 komen aanrijden die nabij Muldersdrift overgaat in de R 28. Nog voor Krugersorp kunt u rechtsaf de R 563 op richting Sun City/Magaliesburg. Neem deze weg en ga na circa 12 kilometer rechtsaf. Na een kleine kilometer krijgtu de toegang tot de grotten rechts.
Het is ook mogelijk om vanaf Muldersdrift en rijdend over de R 28 richting Krugersdorp bij de kruising met het SASOL tankstation rechtsaf te gaan. U bent nu op de N15. Ga na 10,2 kilometer rechts en na een kleine 4 kilometer links. Sterkfontein ligt nu na 5,5 kilometer links.

Startplaats:Cradle of Humankind World Heritage Site
Adres:Sterkfontein Caves Road
Plaats:Cradle of Humankind World Heritage Site
Telefoon:+27 (0) 14 577 9000
E-mail adres:info@maropeng.co.za
Website:www.maropeng.co.za


Direct boeken?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Gewenste datum:
Gewenst tijdstip:
Locatie:
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de excursie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

Highlights

Combineer uw bezoek aan de grotten met het Maropeng Bezoekerscentrum. Er zijn combinatietickets met korting verkrijgbaar. Beide maken deel uit van de Cradle of Humankind, een gebied van 47.000 hectare waar ongeveer 17.000 mensen wonen.