Excursie

St George Cathedral

Zuid Afrika > Western Cape > Greater Cape Town > Kaapstad/City Centre > St George CathedralDe Saint George Cathedraal is gebouwd vroeg in de twintigste eeuw. De geschiedenis maakt het gebouw intressanter dan de Herbert Baker's victoriaanse gothische ontwerp. De anglicaanse kerk die eerder op deze plek heeft gestaan, had een imponeerde structuur gebaseerd op de Griekse St. Pancras kerk in London. Deze werd te "heiden" gevonden door de Christenen en deze kerk werd vernietigd.
Op september 1986 heeft Desmond Tutu op de deuren van het huidige St. George's gehamerd dat hij eiste dat hij beedigd zou worden tot de eerste "zwarte" bisschop van Zuid Afrika. Drie jaar later, was hij leider van een demonstratie die later de boeken in zou gaan als de eerste massa demonstratie zonder politie bemoeienis, in de stad sinds 1960, gaf de hint dat de dit de laatste dagen van de apartheid snel zouden komen

Startplaats:Kaapstad/City Centre
Adres:5 Wale Street
Plaats:Kaapstad/City Centre
Telefoon:021 - 424 73 60
Fax:021 - 424 97 72
E-mail adres:info@sgcathedral.co.za
Website:www.stgeorgescathedral.com


Direct boeken?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Gewenste datum:
Gewenst tijdstip:
Locatie:
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de excursie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!


Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief: