Excursie

Sophiatown Heritage Experience

Zuid Afrika > Gauteng > Greater Johannesburg Metro > Johannesburg/Sophiatown > Sophiatown Heritage ExperienceDe geschiedenis van Sophiatown is diep verbonden met de Apartheidsgeschiedenis van het land. De levendige mix van culturen en rassen waaruit Sophiatown bestond tot 1950 werd - zoals in District Six in Kaapstad - eenklaps vernietigd door bulldozers na de aanname van de Group Act Law waarin het mensen van verschillende ras verboden werd samen te leven. In het Memorial Centre dat naar de Anglicaanse priester en Apartheidsstrijder Trevor Huddleston is genoemd is een tentoonstelling ontwikkeld die bezoekers meeneemt naar die tijd. U komt namen tegen als Hugh Masekela en Stompie Manana: jongens die in Sophiatown opgroeiden maar met geweld werden verwijderd tijdens de jaren '50. In het centrum lopen tevens diverse kunstprojecten waar vrouwen samenwerken om er in hun levensonderhoud te kunnen voorzien.

Startplaats:Johannesburg/Sophiatown
Adres:Crn. Good Hope & Herman Str.
Plaats:Johannesburg/Sophiatown
Telefoon:+27 (0)11 673 1271
Fax:+27 (0)11 477 3490
E-mail adres:thmcentre@mweb.co.za
Website:www.trevorhuddleston.org


Direct boeken?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Gewenste datum:
Gewenst tijdstip:
Locatie:
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de excursie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

Highlights

Sophiatown was ooit - zoals Distric Six in Kaapstad - een levendige wijk waar verschillende rassen samen leefden. In de jaren '50 en '60 zijn deze wijken met de grond gelijk gemaakt.