Excursie

Silvermine Nature Reserve

Zuid Afrika > Western Cape > Greater Cape Town > Kaapstad/Noordhoek > Silvermine Nature ReserveIn het Silverrmine Nature Reserve is in de 19e eeuw ooit een handjevol zilver gevonden. Ondanks diverse mijnpogingen is er daarna niet veel meer gevonden, maar het natuurreservaat dankt haar naam nog wel aan deze zoektocht. Tegenwoordig is het Silvermine Nature Reserve een populair wandelgebied voor Capetonians. Internationale toeristen komen hier slechts mondjesmaat. Eigenlijk is dat jammer, want het reservaat biedt prachtige uitzichten over zowel Houtbay richting Kaapstad als False Bay met Muizenberg en Strand.
Met de auto is het mogelijk het park in te rijden tot de parkeerplaats bij het Silvermine Reservoir. Dit waterreservoir is gebouwd in 1898 om Kalkbay en Muizenberg van vers water te voorzien. Vanaf hier vertrekken meerdere wandelingen, zoals de 7 kilometer rondwandeling naar Noordhoek Peak (754 meter). Vanaf hier heeft u een goed zicht op de Sentinel in Houtbay. Deze piek in de oceaan is een markant punt in het dorp. Een tweede interessante wandeling is de 4 uur durende rondtocht naar Elephant's Eye Cave die ondermeer langs de Prinz Kasteel Waterfall loopt. Om zicht te krijgen op False Bay kunt u het beste met de auto naar de parkeerplaats in het oostelijke deel van het reservaat rijden en vanaf hier bijvoorbeeld de Steenberg Peak wandeltocht maken (537 meter).
Het reservaat is dagelijks geopend

Het Silvermine Nature Reserve ligt aan de Ou Kaapse weg tussen Noordhoek en Tokai. Neem vanaf Noordhoek de Ou Kaapse Weg richting Kaapstad/Tokai. U rijdt vanzelf een pas over. Halverwege ziet u links de toegang tot het reservaat.
Vanaf Kaapstad kunt u het beste de M3 nemen richting Muizenberg. Blijf de weg volgen tot u niet verder kunt. U komt nu bij stoplichten waar u rechtsaf gaat op de Ou Kaapse weg naar Noordhoek. U rijdt een pas over en krijgt de toegang tot het reservaat aan uw rechterhand.

Startplaats:Kaapstad/Noordhoek
Adres:Ou Kaapseweg Road
Plaats:Kaapstad/Noordhoek
Telefoon:+27 (0)21 789 2455
Website:www.sanparks.co.za


Direct boeken?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Gewenste datum:
Gewenst tijdstip:
Locatie:
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de excursie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief: