Excursie

Sammy Marks Museum

Zuid Afrika > Gauteng > Greater Tshwane Metro > Cullinan > Sammy Marks MuseumTussen Pretoria en Cullinan ligt het Sammy Marks museum dat vanaf 1884 het woonhuis was van de industrieel Sammy Marks. Het huis is een mooi voorbeeld van een luxe landhuis uit die dagen met omringende tuinen, landerijen en alle ornamenten die tot het leven van een rijke familie behoorden. Het huis is bijzonder binnen Zuid-Afrika: als enige huis is de Victoriaanse stijl nog geheel in tact.
Sammy Marks was een selfmade man. Geboren in Litouwen als zoon van een kleermaker vertrok hij in 1868 op 24 jarige leeftijd naar Zuid-Afrika. In eerste instantie had hij een kleine handel in goedkope juwelen aan de Kaap, maar vertrok al snel naar Kimberley waar hij voorraden leverde aan de diamantzoekers. Later verplaatste hij zijn bedrijf naar Gauteng waar de goudkoorts in volle gang was. Sammy Marks was uiteindelijk eigenaar van een distilleerderij, een blikfabriek, baksteen- en tegelfabriek, meelmolen en een handel en werkplaats in ijzer- en staal. Samen met zijn compagnon Lewis stond Marks aan het einde van de 19e eeuw in de top 10 van de rijkste bedrijven.
In het museum zijn ondermeer de collecties glas- en servieswerk van de familie te zien, veel foto's uit het begin van de 20e eeuw en een echte Victoriaanse inrichting.

Openingstijden
Het museum is van dinsdag tot en met zondag geopend tussen 10.00 en 17.00 uur. Gesloten op maandag, Goede Vrijdag en 1e Kerstdag. Op publieke vakantiedagen is het museum wel geopend, ook als dit op een maandag valt.
Begeleide toeren door het museum zijn mogelijk om 10, 11.30, 13.00, 14.30 en 16.00 uur.

Neem vanaf Pretoria de N4 richting Witbank. Neem afslag 11, de Verwoerdburg afslag. Ga bovenaan links en blijf de weg volgen tot de T-splitsing. Ga hier rechts de R 104 op. U bent nu op de Oude Bronkhorstspruitweg. Net voorbij een klein bruggetje ziet u de toegang tot het museum liggen.

Startplaats:Cullinan
Adres:R 104, Old Bronkhorstspruit Road
Plaats:Cullinan
Telefoon:+27 (0)12 802 1150
Fax:+27 (0)12 802 1292
E-mail adres:smarks@nfi.co.za
Website:www.gauteng.com
Prijs volwassenen:20,00
Prijs kinderen:10,00


Direct boeken?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Gewenste datum:
Gewenst tijdstip:
Locatie:
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de excursie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

Highlights

Sammy Marks Museum is een verrassend en bijzonder museum.