Excursie

SA Lippizaner Centre

Zuid Afrika > Gauteng > Greater Johannesburg Metro > Midrand > SA Lippizaner CentreHet Lippizaner paard is misschien wel het meest beroemde paard ter wereld. Het witte paard wordt sinds 1562 gefokt in Lipica, een plaatsje in het huidige Slovenia. Het begon met Spaanse paarden die door een uitgekiend fokprogramma tot de witte Lippizaner is uitgegroeid zoals we nu kennen. De Lippizaner staat bekend om het goede karakter en de gracieuze bewegingen en wordt veel gebruikt voor shows. De meest bekende show wordt gehouden in Wenen, Oostenrijk.
Het ras is in 1944 door Graaf Jankovich - Besan naar Zuid-Afrika gebracht om het ras te beschermen tegen de oorlog. In het Lippizaner Centrum in Midrand is het mogelijk om op zondagochtend een dergelijke show bij te wonen. Om 10.30 uur kunt u een uurlang genieten van de prachtige bewegingen van dit dier. Na de show bestaat de mogelijkheid de dieren te voederen. Kaartjes zijn verkrijgbaar via Computicket, maar ook bij de ingang.

Het SA Lippizaner Centrum is gevestigd in Midrand, halverwege de N1 tussen Johannesburg en Pretoria. Komend vanaf Johannesburg over de N1 richting Pretoria neemt u de afslag Allendal/Kyalami en houdt nu de westelijke richting aan. Op de kruising met Woodmead Drive (R55) en de Kyalami Racecourse houdt u rechts aan. Vervolgens gaat u bij de 2e stoplichten links de Mainroad in. Deze afslag komt snel na de afslag naar Kyalami Business Park. Volg de Mainroad tot de 2e straat rechts. Hier staat een groot bruin bord. U gaat deze straat rechts in en bent in Maple Road. Bij de tweede rotonde gaat u recht Crocus Road in en neemt daarna direct de 1e weg rechts. U bent nu op Dahlia Road.

Startplaats:Midrand
Adres:1. Dahlia Road - Kyalami
Plaats:Midrand
Telefoon:+27 (0)11 702 2103
Fax:+27 (0)11 468 2718
E-mail adres:lipizzaner@hixnet.co.za
Website:www.lipizzaners.co.za
Prijs volwassenen:95,00
Prijs kinderen:95,00


Direct boeken?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Gewenste datum:
Gewenst tijdstip:
Locatie:
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de excursie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

Highlights

Elke zondagochtend om 10.30 uur laten de Lippizaner paarden hun gracieuze bewegingen zien.