Excursie

Robben Island Tour

Zuid Afrika > Western Cape > Greater Cape Town > Kaapstad/Waterfront > Robben Island TourBijna 400 jaren lang was Robben Island de gevangenis waar de machthebbers de 'probleemgevallen' heen stuurden zoals politieke tegenstanders en ongewenste leden van de maatschappij.
Tijdens de Apartheid werd Robben Island internationaal bekend om het gestructureerde en bewuste kwaad dat hier aan de orde van de dag was. De taak van de bevelhebbers op het eiland was om de tegenstanders van de Apartheid te isoleren en te breken. Sommige gevangenen hebben hier meer dan een kwart eeuw vast gezeten voor het verdedigen van hun overtuigingen.
Het is hen die er gevangen hebben gezeten wereldwijd gelukt om het beeld van Robben Island om te vormen van de hel op aarde naar een symbool van vrijheid. Robben Island is nu een symbool van de overwinning van de menselijke geest over enorm zware omstandigheden.
U kunt het nu bezoeken en de sfeer van deze zolang gevreesde plaats zelf voelen. Als volwassene betaalt u R150,- en het kindertarief (4-17 jaar) is R75,-. Kinderen onder 4 jaar mogen gratis mee, maar moeten wel in de reservering opgenomen zijn.
Het bezoek duurt 3,5 uur en is inclusief een retour per boot over Table Bay, een bezoek aan de zwaar beveiligde gevangenis, een ontmoeting met een ex-politiek gevangene en een 45 minuten durende bustocht over het eiland met een gids die commentaar zal geven.
De boot vertrekt dagelijks vanaf 08.00 of 09.00 uur tot 14.00 of 15.00 uur (afhankelijk van het seizoen) vanaf het Waterfront bij de Nelson Mandela Gateway; bij de New Clock Tower in Kaapstad. U kunt vooraf telefonisch bespreken op 021 - 419 1300. De boeking loopt dan via uw creditcard.

Het Waterfront is het vertrekpunt van de boot die u naar Robben Island zal brengen. Het Waterfront is op zichzelf ook een erg populaire attractie en staat goed aangegeven. Als u eenmaal bij het Waterfront bent aangekomen dan loopt u naar de Clock Tower (een grote rode klokkentoren) waarnaast u de Nelson Mandela Gateway vindt.

Startplaats:Kaapstad/Waterfront
Adres:Nelson Mandela Gateway, Waterfront
Plaats:Kaapstad/Waterfront
Telefoon:021 - 413 4200
Fax:021 - 419 1057
Website:www.robben-island.org.za
Prijs volwassenen:220,00
Prijs kinderen:110,00


Direct boeken?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Gewenste datum:
Gewenst tijdstip:
Locatie:
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de excursie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

Highlights

U kunt nu uw tickets onlin boeken via: www.webtickets.co.za/robbenisland