Excursie

Pretoria Nat. Botanical Garden

Zuid Afrika > Gauteng > Greater Tshwane Metro > Pretoria (Tshwane) > Pretoria Nat. Botanical GardenDe botanische tuin in Pretoria behoort tot de South Africa National Botanical Gardens waartoe Kirstenbosch in Kaapstad ook behoort. De tuin in Pretoria is 76 hectare groot, gesticht in 1946 en tevens het hoofdkantoor van de nationale organisatie.
Het park is door een rots in twee delen verdeeld, een noordzijde en zuidzijde. Hierdoor zijn twee totaal verschillende type tuinen ontstaan. Het zonnige noorden biedt hele andere planten kansen dan het schaduwrijke zuiden. De tuin bestaat voornamelijk uit Zuid-Afrikaanse soorten planten, gras en bomen en geeft hierdoor een mooi beeld van ecosystemen als savanne, bos en fynbos.
De tuin is elke dag geopend tussen 08.00 en 18.00 uur. Na 17.00 uur worden geen nieuwe bezoekers meer toegelaten. Begeleide toeren zijn mogelijk. Verder worden regelmatig concerten en andere evenementen georganiseerd.

De botanische tuinen liggen in het hartje van het centrum. Het handigste is om de Kerkstraat als uitgangspunt te nemen. U passeert de intersectie met de N1 en blijft de weg volgen die op een T-splitsing linksaf verandert in Pretoria Road en rechtsaanhoudend wijzigt in Cussonia Avenue. Cussonia Avenue loopt parallel aan de N4 richting Witbank. Indien u via de N4 komt, kunt u de snelweg af bij Meiring Naude afslag.

Startplaats:Pretoria (Tshwane)
Adres:2. Cussonia Avenue, Brummeria
Plaats:Pretoria (Tshwane)
Telefoon:+27 12 843 5104
Fax:+27 12 804 4992
E-mail adres:pretoriagarden@sanbi.org
Website:http://www.sanbi.org/frames/pretoriafram.htm


Direct boeken?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Gewenste datum:
Gewenst tijdstip:
Locatie:
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de excursie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief: