Excursie

Orange Kloof Trail

Zuid Afrika > Western Cape > Greater Cape Town > Kaapstad/Houtbay > Orange Kloof TrailDe Hoerikwaggo Wandelroute loopt van Kaapstad-centrum naar Kaap de Goede Hoop over een wandelpad dat vanaf 2007 door de locale bevolking is aangelegd en in 2009 geheel gereed zal zijn. De totale tocht neemt 6 dagen in beslag, maar het is mogelijk onderdelen uit de Route te lopen.
De Orange Kloof Trail is een 2-daagse wandeltocht (1 overnachting) en start bij de dam in het Zilvermijnreservaat. De ingang tot Silvermine Dam vindt u op de Ou Kaapse Weg tussen Tokai en Noordhoek. U wordt door de gids meegenomen op een tocht over de toppen richting Houtbay waar een overnachting plaatsvindt in het Orange Kloof Tented Camp, gebouwd van recyclingmaterialen. Dit is een route van 17,5 kilometer die ongeveer in 8 uur wordt gelopen. De tweede dag is de afstand circa 9,5 kilometer (6 uur) en brengt u via Disa Kloof naar de top van de Tafelberg waar u met de kabelbaan naar beneden kunt.

Algemene informatie
Uw bagage hoeft u niet te dragen maar wordt door een bagageservice vervoerd. In het Tented Camp dient u wel zelf uw maaltijd te bereiden; u kunt de benodigheden met uw bagage meegeven. Neem wel een dagrugzak mee met in elk geval 2 liter water per persoon per dag. Het gaat hier om een redelijk zware wandelroute waarvoor u zowe wandelervaring nodig heeft als fit dient te zijn.

Handig om te weten
  • U dient 2 liter water per persoon per dag mee te nemen
  • Neem een dagrugzak mee met voedsel, regenjas, hoed, zonnebrand, verrekijker en Eerste Hulp artikelen
  • Uw bagage wordt naar het tentenkamp gebracht. U dient zelf voor een slaapzak en kussen te zorgen. Vergeet uw zaklamp niet.
  • U dient zelf te zorgen voor voedsel dat u met de bagageservice mee kunt laten gaan.
  • In het tentenkamp is een ingerichte keuken aanwezig.
  • Inbegrepen in het arrangement is: begeleiding door gids, overnachting in het tentenkamp, entreeprijzen voor Orange Kloof en Disa Gorge, kabelbaanticket (enkele reis).

Het Silvermine Nature Reserve ligt aan de Ou Kaapse weg tussen Noordhoek en Tokai. Neem vanaf Noordhoek de Ou Kaapse Weg richting Kaapstad/Tokai. U rijdt vanzelf een pas over. Halverwege ziet u links de toegang tot het reservaat.
Vanaf Kaapstad kunt u het beste de M3 nemen richting Muizenberg. Blijf de weg volgen tot u niet verder kunt. U komt nu bij stoplichten waar u rechtsaf gaat op de Ou Kaapse weg naar Noordhoek. U rijdt een pas over en krijgt de toegang tot het reservaat aan uw rechterhand.

Startplaats:Kaapstad/Houtbay
Contactpersoon:Patricia
Plaats:Kaapstad/Houtbay
Telefoon:+27 (0)21 465 8515
E-mail adres:hoerikwaggobookings@sanparks.org
Website:www.sanparks.org
Prijs volwassenen:840,00


Direct boeken?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Gewenste datum:
Gewenst tijdstip:
Locatie:
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de excursie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!


Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

Highlights

De Orange Kloof Trail brengt u in 2 dagen van het Zilvermijndistrict over de top naar de Orange Kloof nabij Houtbay. De wijnfarms van Constantia, de oceaan nabij Houtbay en de kliffen van Chapmans Peak ziet u tijdens uw wandeling aan u voorbijtrekken. Er is een bagageservice die uw persoonlijke bagage met uw boodschappen naar het kamp brengt. De wandeltocht is begeleid; u moet wel zelf koken. Kinderen onder 12 jaar worden niet toegelaten.