Excursie

Ngwenya Mine

Zuid Afrika > Swaziland > Swaziland - Streken > Ngwenya > Ngwenya MineDe Ngwenya Mijn is de oudste mijn van Swaziland waar zeker rond 42 000 voor Christus al ijzererts werd gedolven. Het materiaal speelde een belangrijke rol in het culturele leven van de San bewoners. Talloze rotstekeningen zijn gemaakt met behulp van ondermeer ijzererts uit deze mijn. Vanaf 400 na Christus werd de mijn vooral gebruikt door Bantu stammen die Swaziland inmiddels in bezit hadden genomen. De mijn is in gebruik gebleven tot 1979. Vanaf 1964 werd er in open mijnbouw gewerkt en zijn er logistieke verbindingen aangelegd. Eind jaren '70 werden de kosten te hoog en is de mijn gesloten. Bij de mijn ligt een waterpoel die zeer belangrijk is voor de locale gemeenschap. Geloofd wordt dat het water van dit meertje geneeskundige krachten heeft en ongeluk kan voorkomen.
De mijn ligt dichtbij de glasfabriek van Ngwenya aan de M3 en heeft ondermeer een bezoekerscentrum. In het bezoekerscentrum zijn diverse voorwerpen te zien, evenals een tentoonstelling over het leven van mijnwerkers en de geschiedenis van het mijnen in deze streek. Het centrum is dagelijks geopend tussen 08.00 en 16.00 uur. U kunt bovendien onder begeleiding van een gids een bezoek brengen aan de oude mijn. U rijdt met eigen auto naar de parkeerplaats van de mijn vanwaar een wandeling van 15 minuten u naar de rand van de mijn leidt.

Volg de route M3 tussen Mbabane en Ngwenya. De mijn en het bezoekerscentrum liggen naast de Ngwenya Glasfabriek.

Startplaats:Ngwenya
Adres:MR 3
Plaats:Ngwenya
Telefoon:Telephone: +268 4424053


Direct boeken?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Gewenste datum:
Gewenst tijdstip:
Locatie:
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de excursie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

Highlights

De Ngwenya Mijn bij het gelijknamige plaatsje is de oudste mijn van Swaziland en al in gebruik vanaf minstens 42 000 voor Christus! Het gedolven ijzererts werd vaak gebruikt voor rotstekeningen.