Excursie

Nelson Mandela Museum

Zuid Afrika > Eastern Cape > Wild Coast > Umtata > Nelson Mandela MuseumHet Mandela Museum in de hoofdstad Umtata staat geheel in het teken van Nelson Mandela. Zuid-Afrika's grootste president is geboren in Qunu op 30 kilometer afstand van Umtata. De strijd om bevrijding van Apartheid is voor Madiba aan de Oostkaap begonnen.
De rondleiding door het museum laat zien hoe de Apartheidsstrijd zich heeft ontwikkeld en welke rol Mandela daarbinnen heeft gespeeld. Ook zijn medestrijders komen uitgebreid aan bod. De exhibitie is gebaseerd op het levensverhaal van Mandela zoals hij dit zelf heeft verteld in zijn boek Long Walk to Freedom.
Tot het museum behoren tevens het bezoekerscentrum in Qunu waar Mandela is opgegroeid en het openluchtmuseum in Mvezo waar Mandela is geboren. Qunu kunt u zonder problemen zelf bezoeken. Voor een bezoek aan Mvezo dient u een locale gids mee te nemen.
Het Mandela Museum is van maandag tot en met vrijdag geopend tussen 09.00 en 16.00 uur. Op zaterdag en publieke vakantiedagen tussen 09.00 en 12.30 uur. Op zondag gesloten.

Het museum is gevestigd in het Bunga Gebouw dat sinds 1930 de zetel vormt van de Transkei regering. Het thuisland Transkei is opgegaan in de Oostkaap. Als u de hoofdweg door Umtata aanhoudt, ziet u het museum vanzelf verschijnen op de hoek van Nelson Mandela Drive & Owen Street.

Startplaats:Umtata
Adres:Owen Street
Plaats:Umtata
Telefoon:+27 (0)47 532 5110
Fax:+27 (0)47 532 3345
E-mail adres:info@mandelamuseum.org.za
Website:www.mandelamuseum.org.za
Prijs volwassenen:0,00
Prijs kinderen:0,00


Direct boeken?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Gewenste datum:
Gewenst tijdstip:
Locatie:
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de excursie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

Highlights

Wist u dat Mandela in 1940 al geschorst werd van de universiteit Fort Hare vanwege een studentenopstand? In 1944 stond Mandela aan de wieg van de oprichting van de jeugdbeweging van het ANC (African National Congres). Toegang is gratis, maar donaties zijn van harte welkom. Vanaf december 2011 gaat het museum voor renovatie 2 tot 2,5 jaar dicht