Excursie

Mvezo Site & Open Air Museum

Zuid Afrika > Eastern Cape > Wild Coast > Mvezo > Mvezo Site & Open Air MuseumMvezo is een bijzondere ervaring. Het plekje is de geboorteplaats van Nelson Mandela en ligt diep in de heuvels van de Oostkaap. De rit naar Mvezo is op zich al een belevenis, met een 30 kilometer lange gravelweg die vaak in slechte staat is. Maar onderweg ziet u het leven zoals het was tijdens de kinderjaren van Mandela. Rondavels verscholen tussen de groene heuvels, vrouwen die water halen, kinderen met takken op hun hoofd. De weg naar Mvezo is een weg door Afrika.
In Mvezo zelf kunt u de contouren van de hut zien waar Mandela is geboren. Ook is er een podium gebouwd waarop een aantal hoofdrolspelers en belangrijke momenten uit de Apartheidsstrijd zijn te zien. Het podium is aan de rand van de heuvel gebouwd en biedt een geweldig uitzicht over de omgeving.
Voor een bezoek aan Mvezo kunt u het beste een locale gids vragen om mee te gaan. U kunt dit regelen via het museum in Umtata of Qunu.

Vanaf Qunu rijdt u de N2 ofwel 14 kilometer noordwaarts richting Umtata ofwel 11 kilometer zuidwaarts richting East Londen. In beide gevallen volgt een afslag landinwaarts naar Madondile Junction/Mvezo.

Startplaats:Mvezo
Plaats:Mvezo
Telefoon: +27 (0) 47 532 5110
Fax:+27 (0) 47 532 3345
E-mail adres:info@mandelamuseum.org.za
Website:www.nelsonmandelamuseum.org.za


Direct boeken?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Gewenste datum:
Gewenst tijdstip:
Locatie:
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de excursie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

Highlights

Mvezo is de geboorteplaats van Mandela. Ervaar Afrika zoals Afrika was.