Excursie

Liliesleaf Farm

Zuid Afrika > Gauteng > Greater Johannesburg Metro > Johannesburg/Sandton > Liliesleaf FarmTijdens de beginjaren '60 laaide in Zuid-Afrika de anti Apartheidsstrijd fel op. De leiders van deze beweging hielden hun geheime bijeenkomsten meestal op Liliesleaf Farm waar ondermeer Nelson Mandela, Govan Mbeki (de vader van voormalig president Thabo Mbeki), Walter Sisulu, Lionel Bernstein en Dennis Goldberg aan deelnamen. In 1963 besloot men naar een andere locatie uit te wijken omdat Liliesfarm niet meer veilig was. In juli zou de laatste vergadering plaatsvinden. Het besluit om uit te wijken kwam echter te laat.
Tijdens de bijeenkomst op 11 juli 1963 viel de politie de farm binnen en werden de leiders gearresteerd waarop na een proces, dat bekend is geworden als het Rivonia proces, een gevangenisstraf van 25 jaar werd opgelegd. De arrestatie was een groot succes voor het Apartheidsregime omdat zij daarmee het georganiseerde verzet voor lange tijd verlamde. Tegelijkertijd vestigde Zuid-Afrika met het Rivonia proces ook de wereld schijnwerpers op haar onderdrukkende regime.

Openingstijden
Liliesleaf Farm is dagelijks geopend van 9 tot 16.00 uur. Gesloten op Goede Vrijdag, van 21 - 27 december en op Nieuwjaarsdag.

Liliesleaf ligt in Rivonia/Sandton. Neem vanaf de luchthaven de R 24 richting Johannesburg. Op de kruising met de N12 neemt u de oostelijke bijpass tot aan de kruising met de N3. Hier gaat u noordwaarts richting Sandton. Blijf de N3 volgen tot deze samenkomt met de N1. Blijf nu de N1 richting Roodepoort/Randburg volgen tot afslag 100 Sandton/M9 Rivonia Road. U gaat nu van de N1 af en draait de M9 richting Rivonia op (zuidwaarts). Het makkelijkste is om nu de M9 te blijven volgen tot aan de grote kruising met de 12th Avenue. Ga hier rechts. De 8e weg rechts is de Elisabeth Avenue. Deze gaat u rechts in. De eerste weg rechts is George Avenue waar Liliesleaf is gevestigd.

Startplaats:Johannesburg/Sandton
Adres:8. Winston Avenue, Rivonia
Plaats:Johannesburg/Sandton
Telefoon:+27 (0)11 803 7882
Fax:+27 (0)11 803 7893
E-mail adres:info@southernspoor.co.za
Website:www.liliesleaf.co.za
Prijs volwassenen:95,00


Direct boeken?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Gewenste datum:
Gewenst tijdstip:
Locatie:
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de excursie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

Highlights

Op Liliesleaf Farm vergaderden de leiders van de Anti Apartheidsbeweging als Nelson Mandela in de beginjaren'60. Tijdens een politie overal op 11 juli 1963 zijn ze hier gearresteerd en tot een 25 jaar verblijf op Robbenisland veroordeeld.