Excursie

Lesotho Mountain Adventures

Zuid Afrika > Free State > Eastern Highlands Region > Fouriesburg > Lesotho Mountain AdventuresLesotho Mountain Adventures biedt u volledig verzorgde dagtochten aan in het bergkoningrijk Lesotho en het Oostelijke deel van de provincie Vrijstaat als ook meerdaagse tochten in Lesotho.
Het Oostelijke deel van de Vrijstaat is een nog niet door massatoerisme ontdekt gebied, gelegen tegen de grens met Lesotho, in de uitlopers van het Maluti gebergte en de Drakensbergen.
Lesotho is een Zuidelijk Afrikaans land wat bij uitstek geschikt is voor natuur- en ecotoerisme. Een land van woeste bergen, afgelegen dorpen, prachtige bergstromen, watervallen en rivieren, met een nog traditioneel levende bevolking, de Basotho's.Het bergland biedt onbeperkte mogelijkheden voor buitenactiviteiten, ecotoerisme en avontuur zoals geen ander land in de zuidelijke punt van Afrika.

Op onze tochten begeleiden onze ervaren gidsen u naar bestemmingen ver weg van de gebaande wegen, waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. We bieden een aantal vaste tochten aan, maar er kunnen ook tochten op maat worden samengesteld. U kunt kiezen uit dagtochten of meerdaagse tochten in ofwel oostelijk Vrijstaat ofwel Lesotho. De toeren staan onder begeleidng van Nederlands management. U kunt uw auto veilig bij ons parkeren en wij accepteren creditcards, zowel masterCard & Visa.

Route beschrijving vanaf Bloemfontein.
Neem vanaf Bloemfontein de N 8 in de richting Botshabelo, Thaba Nchu, Maseru en Ladybrand (68 km).
Vanaf Ladybrand volgt u de R 26 in de richting Ficksburg (71 km), passeer Ficksburg en blijf op de R 26 in de richting Fouriesburg (53 km).
Bij het naderen van Fouriesburg passeert u de eerste afslag rechtsaf richting Fouriesburg en Clarens. Blijf op de R 26 rechtdoor gaan en na ongeveer 2 km ziet u een bord van Mont Plaisir linksaf. Sla daar linksaf en volg die weg voor ongeveer 4 km. Daar ziet u weer een bord Mont Plaisir recht tegenover de ingang. Draai de oprit op en na ongeveer 500 meter ziet u de gebouwen van de boerderij.

Route beschrijving vanaf vliegveld Johannesburg.

Volg vanuit het gebouw van de autoverhuur de borden Exit en vervolgens de borden R 24 Johannesburg (hou de rechterbaan aan). Ga door op de R 24 en volg vervolgens de borden N3/N12. Hou vanaf dat moment de linker baan aan en neem de afslag N3/N12 (Durban Kimberley). Laat de afslagen Van Buuren en Johannesburg aan u voorbij gaan en hou Durban aan.
Na ca. 50 km op de N3 komt u bij Tol poortjes (R 23,-) vervolg de weg en na totaal ± 110 km komt u bij de ENGEN Vaal-1 stop met wegrestaurant. Dit is een goede plek voor een stop en korte rust. Kort na de benzine pomp, net voor de tweede Tol poort ziet u de afslag Villiers/Frankfort R 26 deze neemt u.
Boven aan de afrit slaat u rechtsaf, R26 richting Frankfort. U rijdt weer over de snelweg heen. Na ca 25 km eindigt de weg in een T-splitsing, hier slaat u rechtsaf richting Frankfort /Reitz. Passeer Frankfort en blijf op de R26. Kort na Frankfort rijdt u over een brug en een paar honderd meter hierna slaat u linksaf, R26, richting Reitz.

Na ca 110 km komt u bij Bethlehem, rij het dorp in en blijf de weg volgen. Rij rechtdoor bij het eerste en tweede stoplicht. Bij de volgende kruising slaat u rechtsaf. Sla bij het zesde stoplicht linksaf (u ziet links op de hoek zie KFC) Commissioner Street in. U verlaat nu weer Bethlehem en de weg gaat weer over in de R 256 naar Fouriesurg. Na ca 50 kmkomt u bij een kruising met afslag links naar Fouriesburg en rechts naar Stasie, sla hier rechtsaf in de richting Stasie. Na ca. 4 km ziet u een bord Mont Plaisir rechtsaf. Aan de overkant ziet u onze poort met een rieten dak. Rij de oprit op en na ongeveer 400 meter ziet u de boerderij gebouwen.


Route beschrijving vanaf Durban.

Neem van af Durban de N3 in de richting Pieter Maritzburg en Johannesburg.

Na Pieter Maritzburg passeert je Howick, Mooirivier, Estcourt tot je bij Harrismith komt.
Bij Harrismith verlaat je de N3 en gaat je verder op de N5 in de richting van Bethlehem.

Als je Bethlehem binnen komt gaat je bij de stoplichten recht door tot dat je bij een (grote) kruising komt. Daar staat een bord dat links af wijst in de richting Central Business District (CBD), je slaat daar links af. Bij het zesde stoplicht (links op de hoek zie KFC) sla je linksaf "Commissioner Street" in. Deze straat lijdt je weer uit Bethlehem en gaat over in de R-26 die je naar Fouriesburg voert. Na ongeveer 50 km. zie je een kruising met afslag links naar Fouriesburg en rechts naar Stasie. Hier sla je rechtsaf in de richting Stasie. Na ongeveer 4 km. zie je een bord Mont Plaisir rechtsaf. Aan de overkant zie je dan onze poort met een rietendak. Rij de oprit op en na ongeveer 400 meter zie je de gebouwen van de Farm.

Startplaats:Fouriesburg
Contactpersoon:Natascha Neerincx
Adres:Station road
Plaats:Fouriesburg
Telefoon:+27(0)58 223 0505
Fax:+27(0)86 677 2540
Mobiel:+27(0)73 150 0648
E-mail adres:info@lesothomountainadventures.co.za
Website:www.lesothomountainadventures.co.za


Direct boeken?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Gewenste datum:
Gewenst tijdstip:
Locatie:
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de excursie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

Highlights

Het Oostelijke deel van de Vrijstaat is een nog niet door massatoerisme ontdekt gebied, gelegen tegen de grens met Lesotho, in de uitlopers van het Maluti gebergte en de Drakensbergen. Op onze tochten begeleiden onze ervaren gidsen u naar bestemmingen ver weg van de gebaande wegen, waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. Enkele voorbeelden: Dagtochten in de Vrijstaat: 1.Clarens - Golden Gate National Park 2.Basotho Cultural Village. 3.Fouriesburg Didibheng Natuur Park. 4.Rivier de Groot van begin tot einde. 5.Dagje vissen. Dagtochen in Lesotho: 1.Oxbow, Afriski en de Letseng Diamandmijn. 2.TsÂ’ehlanyane Nationaal Park 3.Liphofung grot Cultuur Historisch monument en Dinosaur voetafdrukken. 4.Cirkelroute Lesotho Oostelijke Vrijstaat. De prijzen van de dagtochten zijn gebaseerd op vier personen en zijn inclusief transport, gids, entree gelden, koffie, lunch en frisdrank. Prijs voor alle dagtochten R 320 p.p.