Excursie

Koopmans - de Wet house

Zuid Afrika > Western Cape > Greater Cape Town > Kaapstad/City Centre > Koopmans - de Wet houseOp 35 Strand street, gelegen tussen kantoorgebouwen, ligt Het Koopmans - de Wet huis. Dit gebouw stamt uit de 18 eeuw. Het huisje geeft een goede indruk van het leven van een welgestelde familie tijdens deze periode.
De facade van het gebouw is toegekend aan Louis Thibault en Anton Anreith, echter daar is geen bewijs van. Wie er ook verantwoordelijk was, het huisje representeert een fijne synthese van Nederlandse elementen. Intressante ramen en grote entree deuren en natuurlijk de stoep. Op de benedenverdieping bevindt zich de hal, eetkamer en keuken. Op het achterplaatsje bevinden zich de kamers waar de bedienden sliepen. Boven kunt u de slaapkamer en badkamer zien van de familie. De bovenverdieping is overigens pas later aan het origineel in 1707 gebouwde huis toegevoegd.

Er is een informatieboek over het huis verkrijgbaar, welke een intressant achtergrond verhaal verteld over het huis en de geschiedenis. Dit informatieboek is te verkrijgen bij de entree.

(openingstijden zijn van dinsdag tot en met donderdag van 09,00 - 16,00 uur)

Startplaats:Kaapstad/City Centre
Adres:35 Strand Street
Plaats:Kaapstad/City Centre
Telefoon:021 - 481 39 35
Website:www.museums.org.za


Direct boeken?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Gewenste datum:
Gewenst tijdstip:
Locatie:
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de excursie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!


Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief: