Excursie

Kasteel Kaap De Goede Hoop

Zuid Afrika > Western Cape > Greater Cape Town > Kaapstad/City Centre > Kasteel Kaap De Goede HoopHet kasteel in het hartje van Kaapstad is het eerste moderne gebouw van Zuid Afrika, gesitueerd op Strand Street. Het is gebouwd door de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC), heeft tien meter hoge muren en vijf bastions, elk genoemd naar een titel van de prins van Oranje: Leerdam, Oranje, Nassau, Buren en Katzenellenbogen. Oorspronkelijk was het in hout opgericht door Jan van Riebeeck. Pas jaren later is het vervangen door de stenen constructie die we nu als het kasteel kennen.
Tegenwoordig huisvest het kasteel een militair en maritiem museum en de Iziko William Fehr Collection. Dit is een verzameling historische schilderijen, meubilair, keramiek en andere voorwerpen uit de 17de, 18de en vroege 19de eeuw.
De collectie is verzameld sinds 1920 door William Fehr, een goede zakenman die geloofde dat deze kunst een weerspiegeling was van de geschiedenis van Zuid-Afrika.
Op werkdagen wordt dagelijks om 10.00 en om 12.00 uur de "Sleutelceremonie" uitgevoerd door de daar gelegerde soldaten (het is nog steeds een militaire basis), gevolgd door het afvuren van een "minikanon."
De openingstijden zijn van maandag t/m zondag van 9.00 uur tot 16.00 uur. Gesloten op 1e kerstdag en nieuwjaarsdag.

Vanaf het Waterfront rijdt u via de Dock Road richting stad. U komt nu op de kruising van Buitengracht en Coen Steytler Avenue. Steek het kruispunt over en volg de Coen Steytler Avenue tot de rotonde op Heerengracht. Ga hier rechts af. U komt weer bij een rotonde. Ga hier rechtdoor. De straatnaam verandert in Adderley Street. Neem de tweede straat nu links (op de hoek ziet u het gebouw van Standard Bank) en rijdt na circa 100 meter, net voorbij de eerste straat links, het parkeerterrein van de Grote Parade op. Het kasteel ziet u nu rechts aan de overkant van de straat liggen.

Startplaats:Kaapstad/City Centre
Adres:Strand Street
Plaats:Kaapstad/City Centre
Telefoon:021 - 787 1249
Fax:021 - 787 1089
Website:www.castleofgoodhope.co.za
Prijs volwassenen:20,00
Prijs kinderen:10,00


Direct boeken?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Gewenste datum:
Gewenst tijdstip:
Locatie:
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de excursie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief: