Excursie

Jewish museum/Holocaustcentrum

Zuid Afrika > Western Cape > Greater Cape Town > Kaapstad/City Centre > Jewish museum/HolocaustcentrumIn het Joodse museum wordt het verhaal verteld van de Zuid AfrikaanseJoden vanaf ongeveer 150 jaar geleden tot nu. Het begint in de oude synagoge die bezoekers kunnen bezichtingen, tot aan de tweede etage van het gebouw. Daar is de aankomst van de eerste Joodse immigranten in Table Bay haven rond het jaar 1840 in scene gezet. Daarnaast biedt het een kijkje in het Joodse leven van alledag.
In een deel van het SA Jewish Museum is het Holocaust-centrum gevestigd waar sinds 1999 op een zogenaamde holocaust-expeditie gegaan kan worden. Foto's en een 20 minuten durende video laten het verhaal zien van Joden die de holocaust hebben overleefd en naar Zuid-Afrika zijn gevlucht.

Het museum is geopend van zondag tot en met donderdat tussen 10.00 en 17.00 uur. Op vrijdag sluit het museum om 14.00 uur.

Het Zuid Afrika Jewish Museum is bereikbaar vanuit de Gouvernementstuinen in Kaapstad. Komend vanuit Adderley Street loopt u de tuinen in. De toegang tot het museum krijgt u na enkele honderden meters links.
Als u met de auto komt, kunt u parkeren in de parkeerkgarage van de Cape Town High School in Hatfield Street. Dit wordt met bordjes duidelijk aangegeven.

Startplaats:Kaapstad/City Centre
Adres:88 Hatfield street
Plaats:Kaapstad/City Centre
Telefoon:+27 (0)21 -456 1546
Fax:+27 (0)21 465 0284
E-mail adres:info@sajewishmuseum.co.za
Website:www.sajewishmuseum.co.za
Prijs volwassenen:35,00


Direct boeken?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Gewenste datum:
Gewenst tijdstip:
Locatie:
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de excursie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!


Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

Highlights

De holocaust en het dagelijkse leven van geimmigreerde Joden sinds 1840 vormen het verhaal binnen het South African Jewish Museum en Holocaustcentrum.