Excursie

Hector Pieterson Memorial

Zuid Afrika > Gauteng > Greater Johannesburg Metro > Johannesburg/Soweto > Hector Pieterson MemorialOp 16 juni 1976 vond er in Soweto een grote studentenopstand plaats. De studenten protesteerden tegen het gebruik van het Afrikaans als onderwijstaal in de scholen. De politie trad hard op tegen de betogers die zich om 10.30 in de ochtend verzameld hadden rondom de Vilakazi Street. De politie schoot ondermeer Hastings Ndlovu en Hector Pieterson neer. Televisiebeelden van de opstand zijn over de hele wereld uitgezonden en leverden reacties van afschuw op. De studentenmarsen vormden uiteindelijk een belangrijk keerpunt in de strijd tegen Apartheid. Om de studenten te eren en de dood van Hector Pieterson te herdenken is in 2002 het Hector Pieterson Museum geopend waar een overzichtstentoonstelling van de opstanden te zien zijn.

Volg de M1 naar Soweto en houdt binnen Soweto de bordjes Vilakazi Street/Hector Pieterson Memorial aan.

Startplaats:Johannesburg/Soweto
Adres:8287 Khumalo Street
Plaats:Johannesburg/Soweto
Telefoon:+27 (0)11 536 0611
Fax:+27 (0)11 939 4408
E-mail adres:alih@joburg.org.za
Website:www.sowetouprisings.com


Direct boeken?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Gewenste datum:
Gewenst tijdstip:
Locatie:
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de excursie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

Highlights

De studentenopstanden op 16 juni 1976 vormden een keerpunt in de strijd tegen Apartheid. Op deze dag werden tientallen studenten doodgeschoten waaronder Hector Pieterson. Het Hector Pieterson Memorial herdenkt alle slachtoffers van die dag.