Excursie

Groot Constantia

Zuid Afrika > Western Cape > Greater Cape Town > Kaapstad/Constantia > Groot ConstantiaHet dorp Constantia heeft de naam ontleend aan het wijnlandgoed Groot Constantia - het oudste wijnlandgoed van Zuid-Afrika. In 1685 kreeg de VOC-gouverneur Simon van der Stel een stuk land toegewezen 'achter de berg' . Van der Stels aanvraag voor dit stuk grond is ondersteund door ene Rijckloff van Goens; als dank is het landgoed naar zijn dochter Constance vernoemd. Van der Stel plantte in 1695 8401 bomen op het landgoed, bestaande uit eiken, kastanjes, olijf- en bananenbomen. Ook vandaag biedt het landgoed een lommerrijke indruk door de vele bomen. Voor de wijnproductie werden meer dan 100.000 wijnstokken geplant. In de loop der jaren is het landgoed in heel wat handen overgegaan, bedreigd met brand, faillissement en toch weer gered. Desalniettemin heeft ook Groot Constantia niet meer de vorm die het had in 1685. Zo is een deel afgesplitst - bekend als Klein Constantia en nog altijd 146 hectare groot - dat ook zeer goede wijnen maakt en deel uitmaakt van de Constantia Wijnroute. Het hoofdhuis van Groot Constantia is tegenwoordig een museum en het Jonkerhuis (waar de vrijgezellen zonen traditioneel woonden) is nu een restaurant dat Kaaps-Maleise gerechten opdient.
Het landgoed is dagelijks geopend van 09.00 - 17.00 uur.


Wijnproeverijen zowel in de wijnkelder achter het hoofdhuis als in het proeverijlokaal aan het begin van de rijlaan is mogelijk tussen 09.00 en 16.00 uur. Keldertoeren starten vanaf 10.00 tot 16.00 uur. Gesloten op Goede Vrijdag, 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Telefoon: 021 - 794 5218.

Vanaf het winkelcentrum in Constantia volgt u de Main Road richting Houtbay. Het landgoed Groot Constantia ligt na enkele kilometers aan uw linkerhand.

Startplaats:Kaapstad/Constantia
Adres:Constantia Main Road
Plaats:Kaapstad/Constantia
Telefoon:+27 (0)21 794 5128
Fax:+27 (0)21 794 1999
E-mail adres:enquiries@grootconstantia.co.za
Website:www.grootconstantia.co.za


Direct boeken?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Gewenste datum:
Gewenst tijdstip:
Locatie:
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de excursie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief: