Excursie

Gold of Africa museum

Zuid Afrika > Western Cape > Greater Cape Town > Kaapstad/City Centre > Gold of Africa museumHet Gold of Africa Museum herbergt een enorme collectie unieke gebruiks- en kunstvoorwerpen die volledig of deels vervaardigd zijn van goud, voorwerpen die stuk voor stuk ooit in het bezit waren van West-Afrikaanse koningen. De collectie werd ooit verzameld door de Zwitser Joseph Mueller. Later zette zijn dochter en zijn schoonzoon zijn ietwat uit de hand gelopen hobby voort. Pas in 2001 verhuisde de collectie terug naar Afrika, en vond deze een nieuw thuis in het historische Martin Melck House, één van de oudste huizen in Kaapstad en in 2000 volledig gerestaureerd. Het pand herbergt een winkel, een permanente tentoonstelling en een tearoom.
Het museum organiseert diverse rondleidingen zoals een museumtoer, een avondtoer (op aanvraag) en een zogenaamde leeuwentoer waarbij u de stad verkent op basis van een speurtocht. Alle toeren zijn op aanvraag. Kosten liggen rond 40 rand per persoon.

Het Gold of Africa Museum is gevestigd in de Strand Street in hartje Kaapstad naast het Nederlandse Consulaat. Komend vanaf de N1 of N2 rijdt u Kaapstad binnen via de Table Bay Boulevard. Op de grote kruising van Coen Steytler & Heerengracht houdt u rechtdoor aan en rijdt de Heerengracht in. De tweede grote straat links is de Strand Street. Ga hier links in en aan de linkerkant ziet u het Consulaat op het hoekje, het museum er pal naast.

Startplaats:Kaapstad/City Centre
Adres:96 Strand Street - Martin Melck House
Plaats:Kaapstad/City Centre
Telefoon:+27 (0)21 405 1540
Fax:+27 (0)21 405 1541
E-mail adres:museum@goldofafrica.com
Website:www.goldofafrica.com
Prijs volwassenen:25,00
Prijs kinderen:15,00


Direct boeken?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Gewenste datum:
Gewenst tijdstip:
Locatie:
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de excursie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!


Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

Highlights

Voor het symboliseren van legendes, rituelen en kunst werd in Afrika vaak goud gebruikt. In het Gold of Africa Museum is een uitgebreide collectie te zien.