Excursie

Gary Player Golf Course

Zuid Afrika > North West Province > Bojanala > Sun City > Gary Player Golf CourseDe 18-holes Gary Player golfbaan in Sun City is onder golfers wereldberoemd. Bij de bouw van Sun City resort in 1978 werd besloten dat het resort een golfbaan moest krijgen die zich kon meten aan de beste banen ter wereld. Gary Player was in die jaren Zuid-Afrika's prof-speler en hij werd gevraagd de baan uit te leggen door de krater van een uitgewerkte vulkaan. Het resultaat is verbluffend, ook na ruim 30 jaar. Hoewel Gary Player Golf Course veel competitie heeft gekregen van andere banen binnen Zuid-Afrika staat deze golfbaan nog altijd op nummer één.

Handig om te weten
De Gary Player Golfbaan is toegankelijk voor zowel hotelgasten als dagbezoekers. Hotelgasten krijgen 100 rand korting op de green fee. Ook is het mogelijk overnachtingen te boeken inclusief speciale golfarrangementen.
De baan wordt gebruikt voor de Nedbank Golf Challenge. In 2009 wordt het toernooi van 2 tot en met 6 december gehouden. Vanaf 8 november tot 13 december kan er niet op de baan worden gespeeld. Bovendien is de baan elke maandag voor onderhoud gesloten.
Op Gary Player zijn geen golfkarretjes toegestaan. Wel zijn er caddies die hun diensten aanbieden vanaf 110 rand.
De Gary Player Golfcourse ligt bij het Sun City Hotel. Op de baan vindt u ondermeer de Gary Player Country Club met een Pro Shop, een volledig ingerichte spa met kapsalon, sauna en diverse baden, een fitnessruimte waar u kunt trainen onder begeleiding van een persoonlijke coach en 2 squashbanen.

Sun City is bereikbaar via Rustenburg aan de N4. U kunt op 2 manieren in Rustenburg komen. De eerste route leidt via Pretoria. Neem de R 21 richting Pretoria, deze komt aan de zuidkant van Pretoria samen met de N1. Blijf de N1 noordwaarts volgen tot u bij het klaverblad met de N4 komt. Neem hier de N4 westwaarts, richting Brits/Rustenburg. Blijf de N4 (tolweg!) rijden tot Rustenburg en neem hier de R 565 naar Sun City. Bij Sun City kunt u het terrein oprijden en de bordjes naar uw hotel volgen.
U kunt vanaf de luchthaven ook via de zuidkant van Johannesburg rijden. Houdt nu Johannesburg (City) aan. U krijgt al snel de afslag naar de R 24 (Roodepoort/Rustenburg). Deze R 24 blijft u maar aanhouden. U rijdt nu via de zuidelijke en zuidwestelijke suburbs van Johannesburg en daarna door Krugersdorp, Magaliesburg en via de zuidkant van de Magaliesbergen naar Rustenburg. Neem hier de R 565 naar Sun City. Bij Sun City kunt u het terrein oprijden en de bordjes naar uw hotel volgen.

Startplaats:Sun City
Adres:Sun City Resort
Plaats:Sun City
Telefoon:+27 (0)14 557 4417
Fax:+27 (0)14 557 3455
E-mail adres:Dosbourn@sunint.co.za
Prijs volwassenen:765,00


Direct boeken?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Gewenste datum:
Gewenst tijdstip:
Locatie:
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de excursie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

Highlights

De 18-holes Gary Player golfbaan is wereldberoemd. Zowel dagbezoekers als hotelgasten kunnen de baan reserveren. Op maandag gesloten.