Excursie

First Heart Transplant Museum

Zuid Afrika > Western Cape > Greater Cape Town > Kaapstad/Rondebosch > First Heart Transplant MuseumOp 3 december 1967 - tegen de achtergrond van de donkere Apartheidsjaren - voltooide de hartchirurg Christiaan Barnard de eerste succesvolle harttransplantatie ter wereld. Sindsdien is zijn naam en het Groote Schuur Ziekenhuis wereldberoemd.
In het musuem dat behoort tot het Groote Schuur Ziekenhuis is te zien hoe de transplantatie tot stand is gekomen, het effect dat het heeft gehad op het leven van Barnard en diverse andere emotionele momenten uit de medische geschiedenis.

Het museum is dagelijks geopend tussen 09.00 en 17.00 uur. Elk tweede uur is er een begeleide rondtoer mogelijk.

Hoewel het museum per auto bereikbaar is (het ligt op de kruising van de N2 en de M3 naar Muizenberg) wordt het op prijs gesteld als bezoekers gebruik maken van de shuttleservice die voor 50 rand per persoon te boeken valt vanaf elk hotel in Kaapstad.

Startplaats:Kaapstad/Rondebosch
Adres:Main Road, Observatory
Plaats:Kaapstad/Rondebosch
Telefoon:+27 (021) 404 1967
E-mail adres:info@heartofcapetown.co.za
Website:www.heartofcapetown.co.za
Prijs volwassenen:200,00
Prijs kinderen:200,00


Direct boeken?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Gewenste datum:
Gewenst tijdstip:
Locatie:
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de excursie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!


Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

Highlights

In het Groote Schuur Ziekenhuis is de eerste succesvolle harttransplantatie uitgevoerd. In het First Heart Transplant Museum is het verhaal van deze transplantatie en de uitvoerende chirurg Barnard te volgen.