Excursie

Endangered Wildlife Centre

Zuid Afrika > Limpopo > Valley of the Olifants > Hoedspruit > Endangered Wildlife CentreEen bezoek aan het Wildlife Centre van het Hoedspruit Endangered Species Centre laat u kennis maken met een opvang- en onderzoeksproject van bedreigde diersoorten. De cheetah speelt van oudsher de belangrijkste rol in het centrum. Eigenaresse Lente Roodes heeft het centrum in 1985 allereerst opgericht om cheetahs een veilige leefomgeving te geven. Al vanaf haar jongste kinderjaren heeft ze een passie voor deze snelle Afrikaanse katachtige. Al snel groeide het project uit tot opvangcentrum voor meerdere bedreigde dieren en diersoorten. Zo worden er ook struivogels, ezels en schapen opgevangen en gevoerd.
Tussen 09.00 en 16.00 worden elk uur rondleidingen gestart die u door het bezoekerscentrum nemen om daarna per jeep de dieren te bezoeken die op dat moment worden opgevangen. U krijgt natuurlijk uitgebreide informatie over het welzijn van dieren en de specifieke problemen rondom opvang van wilde dieren. U zult niet alleen de cheetahs zien, maar ook wilde honden, leeuwen, wilde katten en een sable antilope.

De toeren vinden meestal plaats om 09.00, 11.00, 13.00 en 15.00 uur maar tijdens vakantieperiodes en op nationale feestdagen worden de tijden met een uur vervroegd. Belt u daarom vooraf voor de precieze vertrektijden. Een tour duurt 2 uur.

Olifant rijdenHTMLCode1
Verder is het mogelijk deel te nemen aan een rit per olifant. Deze worden 2 x per dag georganiseerd vanuit Camp Jabulani, een luxe Private Game Lodge. Kosten 1100 rand per persoon (2011). Kinderen onder 12 jaar kunnen niet deelnemen.
Het opvangproject wordt gefinancierd door de entreegelden, maar extra vrijwillige bijdragen zijn van harte welkom.

Neem de R 40 vanaf Hoedspruit richting Klaserie.Op de R 40 krijgt u de ingang tot Kapama Game Reserve en Camp Jabulani. Blijf nog 10 kilometer doorrijden en u krijgt het Rehabilitation Centre aan uw linkerhand. Vanaf de ingang rijdt u nog 400 meter gravel.

Startplaats:Hoedspruit
Adres:From R40 towards Klaserie
Plaats:Hoedspruit
Telefoon:+27 (15) 793 1633
Fax:+27 (15) 793 1646
E-mail adres:info@cheetahresearch.org.za
Website:www.wildlifecentre.co.za
Prijs volwassenen:130,00
Prijs kinderen:60,00


Direct boeken?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Gewenste datum:
Gewenst tijdstip:
Locatie:
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de excursie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief: