Excursie

Credo Mutwa Cultural Village

Zuid Afrika > Gauteng > Greater Johannesburg Metro > Johannesburg/Soweto > Credo Mutwa Cultural VillageCredo Mutwa is één van de bekendste traditionele genezers binnen Zuid-Afrika. De Zulu Sangoma is behalve genezer ook kunstenaar. Tijdens zijn lange leven heeft hij talloze beelden gemaakt die zijn toekomstvisie weerspiegelen. In het Credo Mutwa Cultural Village kunt u een aantal van deze beelden zien.
Tijdens de jaren '70 woonde Mutwa in Soweto waar hij een cruciale rol binnen de gemeenschap speelde door zijn vertellingen, rituelen en ceremonies waarmee een deel van de tradities van het platteland bewaard werden in de stedelijke omgeving van Soweto. In 1976 werd zijn dorp evenwel slachtoffer van de studentenmarsen. In de dagen na 16 juni en werd zijn huis met de grond gelijk gemaakt. De studenten verdachten hem van collaboratie.
Credo Mutwa Village staat tegenover de Oppenheimer Toren die in 1955 van as en andere resten is gemaakt.

Startplaats:Johannesburg/Soweto
Adres:Molele Street
Plaats:Johannesburg/Soweto
Telefoon:+27 (0)11 930 1813
E-mail adres:erici@joburg.org.za
Website:www.sowetouprisings.com


Direct boeken?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Gewenste datum:
Gewenst tijdstip:
Locatie:
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de excursie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

Highlights

Credo Mutwa is de bekendste traditionele genezer en ziener binnen Zuid-Afrika. De Zulu Sangoma heeft veel kunstwerken gemaakt waarmee hij zijn visie op de toekomst vertolkte.