Excursie

Constitution Hill

Zuid Afrika > Gauteng > Greater Johannesburg Metro > Johannesburg/City Centre > Constitution HillConstitution Hill is een bijzonder monument in het centrum van Johannesburg. Het voormalige fort laat het lot zien van mensen die in de jaren tussen de Boerenoorlog en het einde van het Apartheidsregime geleden hebben. Gebouwd als verdedingsfort tegen aanvallen van de Engelsen herbergt het complex vandaag ondermeer het Constitutional Court waar de ziel van de nieuwe grondwet wordt bewaakt en verdedigd. De vleugel waar het Constitutional Court is gevestigd is in de jaren '90 geheel gerenoveerd en omgebouwd tot een licht en open gebouw waar moderne architectuur en Afrikaanse tradities samenkomen. De foyer wordt geheel omgeven door pilaren die de bomen respresenteren waaronder het overleg in Afrikaanse dorpen wordt gehouden.
Een tour bestaat verder uit een bezoek aan het oude fort waar tijdens de Apartheidsjaren de gevangenis voor blanke mannen was gevestigd evenals de vrouwengevangenis en de beruchte gevangenisblokken 4 en 5 waar zwarte mannen hun proces moesten afwachten. Zowel Mahatma Gandhi, als Nelson Mandela en Robert Sobukwe hebben hier gevangen gezeten. De tour is interactief, met veel beeld- en filmmateriaal en duurt in totaal 1,5 uur. Ook bijzonder is de 'We the People Wall' waar Zuid Afrikaanse burgers hun gevoelens en mening rondom de democratie in hun land kunnen uiten. Omdat het fort op een heuvel is gebouwd, biedt Constitution Hill een bijzonder uitzicht over de stad met haar hoge gebouwen en binnenstad.

Openingstijden
Het museum is op weekdagen geopend van 09.00 tot 17.00 uur. De laatste toegangskaartjes worden om 16.00 uur verkocht. Op zaterdag opent het Fort de deuren om 10.00 uur tot 15.00 uur. Constitution Hill is op zondag gesloten. Avondrondleidingen zijn ook mogelijk.

Constitution Hill ligt in het hartje van het stadscentrum. Komend vanaf de luchthaven volgt u eerst de R 24 om vervolgens de bordjes City Centre te volgen. Vanaf Commissions street gaat u links de Hospital Road op en vervolgens linksaf de Kotze Street in waar het museum is gevestigd.

Startplaats:Johannesburg/City Centre
Adres:1. Kotze Street - Braamfontein
Plaats:Johannesburg/City Centre
Telefoon:+27 (0)11 381 3100
Fax:+27 (0)11 381 3108
E-mail adres:info@constitutionhill.org.za
Website:www.constitutionhill.org.za
Prijs volwassenen:20,00
Prijs kinderen:10,00


Direct boeken?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Gewenste datum:
Gewenst tijdstip:
Locatie:
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de excursie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

Highlights

Constitution Hill is een gebouw met een bijzondere functie. Het Fort dat sinds het einde van de Boerenoorlog tegenstanders van het Apartheidsregime herbergde, is nu omgebouwd tot museum én Constitutional Court waar de grondwet wordt bewaakt.