Excursie

Astronomie Excursie

Zuid Afrika > Northern Cape > Hantam Karoo > Sutherland > Astronomie ExcursieDe grootste telescoop op het zuidelijk halfrond staat in Sutherland op een hoogte van 1759 meter. Met behulp van de telescopen wordt dagelijks het universum onderzocht. Sinds 2000 is het mogelijk om rondleidingen te krijgen over het complex. De rondleiding begint in het bezoekerscentrum met een aantal tentoonstellingen waarna een kijkje wordt genomen bij twee telescopen. De excursies worden twee keer per dag gehouden. Op werkdagen om 10.30 en 14.30 uur. Op zaterdag om 11.30 uur en 14.30 uur. Op zondag vinden er geen toeren plaats.
Daarnaast organiseert SALT avondexcursies waarbij met (veel kleinere) telescopen sterren worden bekeken. Het is niet mogelijk om de grote telescopen te bezoeken in de avonduren.

Als u Sutherland inrijdt, gaat u net voorbij de kerk rechtsaf. Dit is de R 354. U passeert ondermeer een Shellpomp (enige tankstation in de omgeving). Na 20 kilometer krijgt u de toegang tot het astronomiecentrum aan uw linkerhand. De weg is geasfalteerd.

Startplaats:Sutherland
Adres:Oberservatory, R 354
Plaats:Sutherland
Telefoon:+27 (0)23 571 2436
E-mail adres:enquiries@saao.ac.za
Website:www.salt.ac.za


Direct boeken?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Gewenste datum:
Gewenst tijdstip:
Locatie:
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de excursie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!


Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief: